این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
پرستار و پزشک در رزم، جلد ۱۲، شماره ۴۳، صفحات ۲۰-۲۷

عنوان فارسی بررسی ارتباط "شاخص تغذیه سالم، ۲۰۱۵ " با بیماری‌های قلبی- ‌‌عروقی (مطالعه مورد شاهدی)
چکیده فارسی مقاله زمینه: بیماریهای قلبی-عروقی (Cardiovascular disease (CVD)) مهمترین علت مرگ و میر و ناتوانی در کشور های پیشرفته و در کشور های در حال پیشرفت هستند. اهمیت نقش تغذیه در پیشگیری و کاهش بیماری های مزمن غیر قابل انکار است.
هدف:  این مطالعه به بررسی ارتباط "شاخص تغذیه سالم، 2015 "  با بیماری های قلبی- عروقی در مراجعین به بیمارستان های ارتش در سال 1401می پردازد.
روش کار: این مطالعه، یک بررسی مورد شاهدی می­باشد که بر 119 بیمار مبتلا به بیماری قلبی- عروقی (گروه مورد) و 239 بیمار غیر مبتلا به بیماری های قلبی عروقی (گروه شاهد) مراجعه کننده به بیمارستانی در شهر اصفهان انجام شد. اطلاعات فردی شامل اطلاعات دموگرافیک، شیوه زندگی و خصوصیات تن سنجی افراد شرکت کننده جمع آوری شد. وضعیت تغذیه با استفاده از پرسشنامه نیمه کمی بسامد خوراک (FFQ) (شامل 178 ماده غذایی) توسط مصاحبه حضوری تکمیل و دریافت مواد غذایی و  شاخص تغذیه سالم، 2015 (HEI,2015) محاسبه گردید.
یافته ها:  نتایج نشان داد که گروه مورد (مبتلا به بیماری های قلبی -عروقی) به طور معنی داری، نمایه توده بدنی بالاتر، تعداد ساعات خواب کمتر، قند خون ناشتا بالاتر، دریافت چربی بالاتر، دریافت فیبر محلول و غیر محلول و امتیاز شاخص تغدیه سالم کمتری بودند. افرادی که در پنجک های بالاتر HEI قرار داشتند، احتمال داشتن بیماری های قلبی- عروقی در آن ها کمتر بود.
نتیجه گیری: این مطالعه نشان داد که امتیاز بالاتر  HEI,2015 در ارتباط با خطر کمتر بیماری های قلبی- عروقی می باشد.
 
کلیدواژه‌های فارسی مقاله تغذیه، شاخص تغذیه سالم، بیماری های قلبی- عروقی

عنوان انگلیسی 1. Sawant A, Shetty D, Mankeshwar R, Ashavaid TF. Prevalence of dyslipidemia in young adult Indian population. JAPI. 2008;56:99-102. 2. Cooper R, Cutler J, Desvigne-Nickens P, Fortmann SP, Friedman L, Havlik R, et al. Trends and disparities in coronary heart disease, stroke, and other cardiovascular diseases in the United States findings of the national conference on cardiovascular disease prevention. Circulation. 2000;102(25):3137-47. 3. Hatmi Z, Tahvildari S, Motlag AG, Kashani AS. Prevalence of coronary artery disease risk factors in Iran: a population based survey. BMC Cardiovascular Disorders. 2007;7(1):32. 4. Sheppard L, Senior J, Park CH, Mockenhaupt R, Chodzko-Zajko W, Bazzarre T. The National Blueprint Consensus Conference summary report: strategic priorities for increasing physical activity among adults aged≥ 50. American journal of preventive medicine. 2003;25(3):209-13. 5. Hann CS, Rock CL, King I, Drewnowski A. Validation of the Healthy Eating Index with use of plasma biom
چکیده انگلیسی مقاله Background:  Cardiovascular disease (CVD) is the most common cause of death and disability in both developed and developing countries. The role of nutrition in preventing and reducing these diseases is undeniable. Objective: This study examines the relationship between the Healthy Eating Index, 2010 and cardiovascular diseases in patients referred to army hospitals in 1401.
 Methods: This study is a case-control study conducted on 119 patients with cardiovascular disease (case group) and 239 patients without cardiovascular disease (control group) referred to one of the hospitals in Isfahan. Personal information including demographic information, lifestyle and anthropometric characteristics of the participants was collected. Nutritional status was assessed using a semi-quantitative food frequency questionnaire (FFQ) (including 178 food items) completed by face-to-face interview and food intake and Healthy Eating Index, 2010 (HEI, 2010) were calculated.
 Results: The results showed that the case group (with cardiovascular disease) had significantly higher body mass index, fewer hours of sleep, higher fasting blood sugar, higher fat intake, soluble and insoluble fiber intake, and lower Healthy Eating Index score. Individuals in higher HEI quintiles were less likely to have cardiovascular disease (e.g., OR = 0.01 for the first quintile (Q1), OR = 0.3 for Q3, and OR = 1 for Q5, and p < 0.001).
Conclusion: This study showed that higher HEI, 2010 score is associated with lower risk of cardiovascular disease.
 
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Nutrition, Healthy Eating Index, Cardiovascular Disease

نویسندگان مقاله سید حسین موسوی | Seyed Hossein Mousavi
دانشگاه علوم پزشکی ارتش

محمد حسن کاظمی گلوگاهی2 | Mohammad Hasan Kazemi Glougahi
دانشگاه علوم پزشکی ارتش

شهریار صادقی | Shahryar Sadeghi
دانشگاه علوم پزشکی ارتش

علیرضا شهریاری | Alireza Shahriari
دانشگاه علوم پزشکی ارتش

مراد اسماعیل زالی | Morad Esmaeil Zali
دانشگاه علوم پزشکی ارتش

آراسب دباغ مقدم | Arasb Dabbagh Moghaddam
دانشگاه علوم پزشکی ارتش

شهباز زارعی | Shahbaz Zarei
اداره بهداشت، امداد و درمان نزاجا

سعید قاسمی | Saeed Ghasem
اداره بهداشت، امداد و درمان نزاجا

وحید هادی | Vahid Hadi
دانشگاه علوم پزشکی ارتش

سعید هادی | Saeed Hadi
دانشگاه علوم پزشکی ارتش


نشانی اینترنتی http://npwjm.ajaums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-4370-2&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تخصصی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات