این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
یکشنبه 23 آذر 1404
علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۹، شماره ۴، صفحات ۱-۱۱
عنوان فارسی
ارتباط الگوهای غذایی با خطر سرطان ریه: مطالعه مورد-شاهدی
چکیده فارسی مقاله
سابقه و هدف:
الگوهای غذایی ممکن است در گسترش سرطان ریه نقش داشته باشد، اما تحقیقات در این زمینه در خاورمیانه محدود بوده است.
هدف این مطالعه بررسی ارتباط بین الگوهای غذایی و خطر ابتلا به سرطان ریه در این منطقه میباشد.
مواد و روش
ها:
این تحقیق، یک مطالعه مورد-شاهدی مبتنی بر بیمارستان میباشد که در دو بیمارستان عمومی در تهران انجام شد. این مطالعه شامل 135 مورد تأیید شده سرطان ریه شناسایی شده از طریق اسکن پاتولوژیک و توموگرافی کامپیوتری و 237 فرد شاهد فاقد شرایط نئوپلاستیک و بیماریهای مزمن مرتبط با رژیم غذایی بود. دادههای غذایی با استفاده از پرسشنامه 147 سوالی نیمه کمی بسامد غذا (
FFQ
) جمع آوری شد. برای ارزیابی ارتباط بین الگوهای غذایی و خطر سرطان ریه از تحلیل رگرسیون لجستیک چند متغیره استفاده گردید.
یافته
ها
:
در این مطالعه دو الگوی غذایی استخراج شد. پس از تعدیل عوامل مخدوش کننده، الگوی غذایی ناسالم به طور قابل توجهی با افزایش خطر سرطان ریه مرتبط بود (7.85- 2.06=
CI
%95
,
3.95=
OR
).
در مقابل، پایبندی بیشتر به الگوی غذایی سالم با خطر سرطان ریه ارتباط منفی داشت (0.45- 0.14=
CI
%95
,
0.25=
OR
).
نتیجه گیری:
این مطالعه تأثیر مثبت یک الگوی غذایی ناسالم را بر خطر ابتلا به سرطان ریه تاکید میکند، در حالی که رابطه معکوسی بین الگوی غذایی سالم و خطر ابتلا به سرطان ریه را نشان داده است. این یافتهها بر اهمیت مداخلات غذایی در استراتژیهای پیشگیری از سرطان ریه تأکید میکند.
کلیدواژههای فارسی مقاله
رژیم غذایی، الگوی غذایی، سرطان ریه
عنوان انگلیسی
Dietary Patterns and the Risk of Lung Cancer; A Case-Control Study in Iran
چکیده انگلیسی مقاله
Background and Objectives:
Dietary patterns may play a role in development of lung cancer; however, study in the Middle Eastern is limited. This study aimed to investigate associations between dietary patterns and lung cancer risks in the region, addressing this study gap.
Materials & Methods:
A hospital-based case-control study was carried out in two prominent general hospitals in Tehran, Iran
.
The study included 135 verified lung cancer cases identified through pathological and computed tomography scans and 237 control subjects free from non-neoplastic conditions and chronic diet-linked diseases. Dietary data were collected using 147-item semiquantitative food frequency questionnaire. Multivariate logistic regression analysis was used to assess associations between dietary patterns and lung cancer risks.
Results:
Two distinct dietary patterns, classified as unhealthy and healthy, emerged from the analysis. After adjusting for confounders, unhealthy dietary pattern was significantly associated with increased risks of lung cancer (OR = 3.95, 95% CI = 2.06–7.85). In contrast, a higher adherence to the healthy dietary patterns was negatively associated to lung cancer risks (OR = 0.25, 95% CI = 0.14–0.45).
Conclusion:
This study highlights detrimental effects of an unhealthy dietary pattern on lung cancer risks, while emphasizing protective effects of a healthy dietary pattern. These findings underscore importance of dietary interventions in lung-cancer prevention strategies.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Diet, Dietary pattern, Lung cancer
نویسندگان مقاله
میلاد محمدزاده | M Mohammadzadeh
Department of Clinical Nutrition and Dietetics, Faculty of Nutrition Sciences and Food Technology, Shahid Beheshti University of Medical Sciences, Tehran, Iran.
گروه تغذیه بالینی و رژیمشناسی، دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران.
ملیکا ممقانیان | M Mamaghanin
Department of Clinical Nutrition and Dietetics, Faculty of Nutrition Sciences and Food Technology, Shahid Beheshti University of Medical Sciences, Tehran, Iran.
گروه تغذیه بالینی و رژیمشناسی، دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران.
علیرضا بهرامی | A Bahrami
Department of Clinical Nutrition and Dietetics, Faculty of Nutrition Sciences and Food Technology, Shahid Beheshti University of Medical Sciences, Tehran, Iran.
گروه تغذیه بالینی و رژیمشناسی، دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران.
امین پایداره | A Paydareh
Department of Clinical Nutrition and Dietetics, Faculty of Nutrition Sciences and Food Technology, Shahid Beheshti University of Medical Sciences, Tehran, Iran.
گروه تغذیه بالینی و رژیمشناسی، دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران.
فاطمه عبدی | F Abdi
Department of Nutrition, Faculty of Nutrition and food science, Tabriz University of Medical Sciences, Tabriz, Iran.
گروه تغذیه، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران
شراره سیفی | Sh Seifi*
Research Center of Thoracic Oncology (RCTO), National Research Institute of Tuberculosis and Lung Diseases (NRITLD), Shahid Beheshti University of Medical Science, Tehran, Iran.
مرکز تحقیقات انکولوژی قفسه سینه (RCTO)، پژوهشکده ملی سل و بیماریهای ریوی (NRITLD)، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران
بهرام رشیدخانی | B Rashidkhani
Department of Community Nutrition, Faculty of Nutrition and Food Technology, National Nutrition and Food Technology Research Institute, Shahid Beheshti University of Medical Sciences, Tehran, Iran
گروه تغذیه جامعه، دانشکده تغذیه و صنایع غذایی، پژوهشکده تغذیه و صنایع غذایی کشور، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران
جلال حجازی | J Hejazi
Department of Biochemistry and Nutrition, Faculty of Medicine, Zanjan University of Medical Sciences, Zanjan, Iran
گروه بیوشیمی و تغذیه، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی زنجان، زنجان، ایران
زهرا شیخی | Z Sheikhi
Quality of life Department, Breast Cancer Research Center, Motamed Cancer Institute, ACECR, Iran
مرکز تحقیقات بیماریهای پستان، پژوهشکده معتمد جهاد دانشگاهی، تهران، ایران
احسان حجازی | E Hejazi
Department of Clinical Nutrition and Dietetics, Faculty of Nutrition Sciences and Food Technology, Shahid Beheshti University of Medical Sciences, Tehran, Iran.
گروه تغذیه بالینی و رژیمشناسی، دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران.
نشانی اینترنتی
http://nsft.sbmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1862-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تغذیه
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات