این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
یکشنبه 23 آذر 1404
علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۹، شماره ۴، صفحات ۲۵-۳۳
عنوان فارسی
تأثیر دوزهای مختلف عصاره هیدروالکی زنجبیل بر تغییرات Mir-۱۳۳ ،Mir-۲۱ ، شاخصهای استرس اکسیداتیو و آنتی اکسیدانی بافت کلیه آسیب دیده با کلرید کادمیوم در موشهای صحرایی
چکیده فارسی مقاله
سابقه و هدف:
کلیه در اثر مواد سمی مانند کادمیوم در معرض خطر آسیب به
DNA
سلولی میباشد. از طرفی بیان تنظیم کنندههای جدید (
mirRNAs
) تأثیر عمدهای بر عملکرد سلولیداشته و میتواند موجب بهبود وضعیت عملکرد ارگانهای اصلی مانند کلیه شود. بنابراین
هدف از این مطالعه
بررسی تغییرات
21
(
mirRNA-21) Mir
،
133
-
(
mirRNA-133) Mir
،
شاخصهای اکسیدانی و آنتی اکسیدانی
به دنبال مکملگیری زنجبیل در بافت کلیه آسیب دیده با کلرید کادمیوم در موشهای صحرایی نر است
.
مواد و روش
ها:
در این مطالعه تجربی از 32 سر موش صحرایی نر نژاد ویستار بالغ با دامنه وزن30
±
250
و سن 12 هفته استفاده گردید که به صورت تصادفی در چهار گروه هشت تایی : گروه کنترل (
C
)
، گروه کلرید کادمیوم (
CD
) ، گروه تیمار شده با عصاره هیدروالکلی زنجبیل با دوز50 (
G50
) و گروه تیمار شده با عصاره هیدروالکلی زنجبیل با دوز100 (
G100
) قرار گرفتند.
برای آسیب کلیوی ابتدا کلرید کادمیوم را به صورت گاواژ (روزانه یک دوز سه میلی گرم به ازای کیلوگرم وزن بدن رقیق شده با آب مقطر به صورت خوراکی) دریافت کردند، سپس تزریق درون صفاقی با دوزهای
50
و
100 عصاره زنجبیل انجام گرفت
از آزمون تحلیل واریانس یک طرفه در سطح معنیدار
05/0
≥
P
جهت بررسی دادهها استفاده شد.
یافته
ها
:
نتایج نشان داد در میزان بیان ژن
Mir
-21
(
002/0
p=
،
و
Mir
-133
(
001/0
p=
) بین گروههای پژوهش تفاوت معنیداری وجود دارد همچنین در میزان
مالون دی آلدئید
(
039/0
p=
) و گلوتاتیون پر اکسیداز (
014/0
p=
)
تفاوت معنیداری بین گروهها وجود داشت
.
نتیجه گیری:
مصرف عصاره زنجبیل باعث کاهش تنش اکسیداتیوی ناشی از مواد سمی در کلیه حیوانات میشود و میتواند بر برخی از نشانگرهای زیستی و
miRNA
S
مؤثر
بر آسیب کلیه تأثیر گذار باشد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
کادمیوم، بافت کلیه، زنجبیل، Mir -21 ، Mir -133 ،MAD،GPX
عنوان انگلیسی
Effects of Various Doses of Hydroalcoholic Extract of Ginger on Changes of Mir-133, Mir-21 and Oxidative and Antioxidant Stress Indices of Rat Kidney Tissues Damaged Using Cadmium Chloride
چکیده انگلیسی مقاله
Background and Objectives:
The kidney is at risk of damages to cellular DNA due to toxic substances such as cadmium; expression of novel regulators (mirRNAs) includes a major effect on cellular function and can improve functions of major organs such as the kidney. Therefore, the aim of this study was to investigate changes of 21-Mir, 133-Mir and oxidant and antioxidant indices following ginger supplementation in kidney tissue of male rats damaged using cadmium chloride
.
Materials & Methods:
In this experimental study, 32 adult male Westar rats with a weight range of 250 ±30 and age of 12 w were used. These were randomly divided into four groups of eight, including control group (C), cadmium chloride group (CD), group treated with hydroalcoholic ginger extract with a dose of 50 (G50) and group treated with hydroalcoholic ginger extract with a dose of 100 (G100).
For kidney damages, rats first received cadmium chloride via gavage (one oral dose of three mg/kg of BW diluted with distilled water daily); then, intraperitoneal injection with 50 and 100 doses of ginger extract was carried out from the analysis of variance test. One way analysis of variance at a significance level of
p
≥ 0.05 was used to check the data.
Results:
Results showed significant differences in the expression level of Mir-21 (
p
= 0.002) and Mir-133
(
p
= 0.001) between the study groups. In levels of MAD (
p
= 0.039) and GPX (
p
= 0.14), significant differences were seen between the groups
.
Conclusion:
Consumption of ginger extract decreases oxidative stresses in kidneys of animals, which are caused by toxic substances and can affect biomarkers and miRNAs that are effective in kidney damages.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Cadmium, Kidney tissue, Ginger, Mir-21, Mir-133, MAD, GPX
نویسندگان مقاله
امیر دلشاد | A Delshad
Qom University
دانشگاه قم
مریم اسلامی | M Eslami
Qom University
دانشگاه قم
زهرا احدی | Z Ahady
Qom University
دانشگاه قم
نشانی اینترنتی
http://nsft.sbmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-4419-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تغذیه
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات