این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
دانشور پزشکی، جلد ۳۲، شماره ۵، صفحات ۱-۱۰

عنوان فارسی اثرات محافظت کبدی کافئیک اسید در پیری القا شده با دی-گالاکتوز در موش‌های سوری: بررسی مکانیسم های آنتی اکسیدانی
چکیده فارسی مقاله مقدمه و هدف: کبد یک اندام متابولیکی پیچیده جهت حفظ هموستاز بدن است. استرس اکسیداتیو ناشی از پیری یک ریسک فاکتور مهم در ایجاد بیماری‌های مزمن کبدی می‌باشد. هدف این مطالعه بررسی اثر کافئیک اسید در برابر آسیب‌های اکسیداتیو ناشی از پیری در موش‌های سوری می‌باشد. 
مواد و روش ها: در این مطالعه تجربی 40 سر موش سوری نر به طور تصادفی به 5 گروه 8 تایی شامل: 1- کنترل (Con)؛ 2- شم (Sham) ؛ 3- کافئیک اسید (CA) 4- پیری (Ag) و 5- پیری + کافئیک اسید (Ag + CA) تقسیم شدند. پیری با تزریق دی-گالاکتوز (300 میلی گرم/کیلوگرم، داخل صفاقی) روزانه به مدت 6 هفته ایجاد شد. کافئیک اسید (60 میلی گرم بر کیلوگرم، داخل صفاقی) روزانه به مدت 6 هفته تزریق شد. 24 ساعت پس از آخرین تزریق موش‌ها بیهوش شده و بلافاصله کبد خارج گردید. سپس تغییرات فاکتورهای استرس اکسیداتیو (مالون دی آلدئید (MDA)، سوپراکسید دیسموتاز (SOD)، گلوتاتیون پراکسیداز (GPx) و ظرفیت آنتی اکسیدانی تام (TAC)) با آزمون واریانس یک راهه و توکی مورد بررسی قرار گرفت.
نتایج: نتایج نشان داد که پیری القا شده با دی-گالاکتوز به طور معنی‌داری باعث افزایش سطح MDA و کاهش سطح SOD، GPx و TAC کبد نسبت به گروه کنترل و شم می‌شود (P<0.05). درمان با کافئیک اسید در گروه Ag + CA به طور معناداری باعث کاهش سطح MDA و بهبود فعالیت SOD، GPx و TAC گردید (P<0.05).  
نتیجه‌گیری: نتایج نشان داد که کافئیک اسید باعث کاهش پراکسیداسیون لیپیدی و بهبود عملکرد آنزیم‌های آنتی اکسیدانی در بافت کبد می‌گردد.  
کلیدواژه‌های فارسی مقاله کافئیک اسید، پیری، کبد، دی-گالاکتوز، پراکسیداسیون لیپیدی،

عنوان انگلیسی Hepatoprotective effects of caffeic acid in D-galactose-induced aging in mice: investigation of antioxidant mechanisms
چکیده انگلیسی مقاله Background and Objective: The liver is a complex metabolic organ that maintains body homeostasis. Oxidative stress caused by aging is an important risk factor in the development of chronic liver diseases. This study aimed to investigate the effect of caffeic acid on oxidative damage caused by aging in mice.
Materials and Methods: In this experimental study, 40 male mice were randomly divided into 5 groups (n=8): 1) control (Con); 2) Sham; 3) caffeic acid (CA), 4) aging (Ag), and 5) aging + caffeic acid (Ag + CA). The aging model was induced through daily intraperitoneal (i.p.) injections of D-galactose (300 mg/kg) for 6 weeks. Caffeic acid (60 mg/kg, i.p.) was injected daily for 6 weeks. The mice were anesthetized 24 hours after the last injection and the liver was removed immediately. Then, oxidative stress factors (malondialdehyde (MDA), superoxide dismutase (SOD), glutathione peroxidase (GPx) and total antioxidant capacity (TAC)) were investigated by One way ANOVA and Tukey.
Results: The results showed that D-galactose-induced aging significantly increases the level of MDA and also decreases the level of SOD, GPx, and TAC in the liver compared to the control and sham groups (P<0.05). Treatment with caffeic acid in the Ag + CA group significantly decreased MDA levels and improved the activity of SOD, GPx, and TAC (P<0.05).
Conclusion: The results showed that caffeic acid reduces lipid peroxidation and improves the liver antioxidant enzyme function.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله کافئیک اسید, پیری, کبد, دی-گالاکتوز, پراکسیداسیون لیپیدی

نویسندگان مقاله میرمهدی حسینی |
دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی اردبیل، اردبیل، ایران

حسین کلارستاقی |
گروه علوم تشریحی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی اردبیل، اردبیل، ایران

رامین سلیم نژاد |
گروه علوم تشریحی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی اردبیل، اردبیل، ایران


نشانی اینترنتی https://daneshvarmed.shahed.ac.ir/article_4681_93cf22d141e02abe6665def1ccd13632.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات