این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
زیست شناسی گیاهی ایران، جلد ۸، شماره ۳۰، صفحات ۷۵-۸۸

عنوان فارسی بررسی ویژگی‌های ریخت‌شناسی و تشریحی گل ماده و نمو میوه در پسته خوراکی (Pistacia vera) رقم احمدآقایی
چکیده فارسی مقاله پسته خوراکی (Pistacia vera L.)، با سطح زیر کشت وسیع در ایران، اهمیت اقتصادی و تغذیه‌ای دارد. در پژوهش حاضر، ویژگی‌های ریخت‌شناسی و تشریحی گل ماده، اندوسپرم و لپه‌ها با روش سلول - بافت‌شناسی معمول با میکروسکوپ نوری بررسی شد. به‌علاوه، نمو میوه در فرایند بلوغ نیز بررسی شد. نتایج نشان داد هریک از گل‌های ماده در گل‌آذین خوشه مرکب، دارای کلاله سه‌بخشی، خامه کوتاه، تک‌پایه و مادگی نسبتا درشت است. براکته‌ای بزرگ و زود‌افت در پای هر گل‌آذین 5-3 گلی و براکته‌ای کوچک و نسبتا پایا در قاعده هر گل وجود دارد. گل‌پوش 3 ساختار کاسبرگ‌ مانند دارد. مادگی، تک‌برچه و تک‌خانه‌ است و یک تخمک واژگون دارد. اندوسپرم، ابتدا هسته‌ای و سپس سلولی می‌شود و در مدت نمو دانه، با لپه‌ها جایگزین می‌شود. بررسی نمو میوه نشان داد که ابتدا رشد دیواره تخمدان آغاز می‌شود و فرابر به‌شکل برون‌ میان‌بر و درون‌بر سازمان می‌یابد و تا 95 روز پس از شکوفایی کامل گل (Days after full bloom, DAF) که معادل با اواسط خرداد است، درون‌بر، سخت و چوبی می‌شود؛ سپس، تا DAF 145 (پایان مرداد) روند بزرگ‌شدن مغز دنبال می‌شود و در DAF 165 (پایان شهریور) میوه‌ها به‌طور کامل می‌رسند و آماده برداشت می‌شوند.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Study of morphological and anatomical traits of female flower and fruit development in pistachio (Pistacia vera)
چکیده انگلیسی مقاله Pistachio (Pistacia vera L.) with high cultivation in Iran has economic and nutrition importance. In this investigation, the morphological and anatomical traits of the female flower, development of endosperm and cotyledons were studied with cyto-histological techniques and light microscopy. In addition, fruit development was studied in different developmental stages. The results showed each of female flowers in panicle florescence has three-lobed stigma, a large pistil that attached to stigma with short style. One small bract is below 5 sepals in all flowers. Anatomical study reported the pistil have one carpel with single inverse ovule at its ovary. The endosperm is free nuclear firstly and then becomes cellular. Finally, this tissue replaces with cotyledons during embryo development. During the fruit development, the structure of the pericarp differentiated as exo-mesocarp and endocarp. Endocarp development continued until 95 days after full bloom (middle of May), and became hard and lignified in this time.The kernel show no abvious growth at this time but its growth increase after this time and completed in 145 DAF (last of July). Finally, fruit ripening continued and was cmpleted at 165 DAF (last of August) concurrent with harvesting time.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Endosperm, Pistachio, Pericarp, Days after full bloom

نویسندگان مقاله فرخنده رضانژاد |
گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه شهید باهنر کرمان، کرمان، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه شهید باهنر (Shahid bahonar university)

مهدیه شکاری |
گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه شهید باهنر کرمان، کرمان، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه شهید باهنر (Shahid bahonar university)


نشانی اینترنتی http://ijpb.ui.ac.ir/article_21121_844298675c101366d0cd87e8850e9226.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/898/article-898-339857.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات