این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
زیست شناسی گیاهی ایران، جلد ۷، شماره ۲۵، صفحات ۱-۱۶

عنوان فارسی سنجش محتوای فنل و فلاونوئید تام و بررسی خاصیت آنتی‌اکسیدانی عصاره برگ درختان انجیر (Ficus carica) و لرگ (Pterocarya fraxinifolia) با روش اسپکتروفتومتری و کروماتوگرافی مایع با کارآیی بالا
چکیده فارسی مقاله در پژوهش حاضر، فعالیت آنتی‌اکسیدانی عصاره برگ درختان لرگ (Pterocarya fraxinifolia) از تیره Juglandaceae و انجیر (Ficus carica) از تیره Moraceae، با روش اسپکتروفتومتری و کروماتوگرافی مایع با کارآیی بالا بررسی شد. برای این منظور، برگ‌های درختان انجیر از جنگل نور در مازندران، جنگل شصت کلاته در گلستان و جنگل اسالم در گیلان و برگ‌های درختان لرگ از جنگل نور در مازندران و روستای وطنای بندرگز در گلستان و جنگل اسالم در گیلان جمع‌آوری شدند. میزان ترکیبات فنلی (گالیک اسید، کوماریک اسید و کوئرستین) نیز با روش کروماتوگرافی مایع با کارآیی بالا اندازه‌گیری شد. در آزمون به دام‌اندازی رادیکال‌های آزاد DPPH غلظت مهار 50 درصد حداکثر 4/21±12/595 میکروگرم بر میلی‌لیتر در عصاره متانولی برگ لرگ مشاهده شد. با توجه به زمان بازداری، میزان سه ترکیب فنلی گالیک اسید، کوماریک اسید و کوئرستین در عصاره‌های متانولی برگ انجیر و در عصاره‌های متانولی برگ لرگ، گالیک اسید و کوماریک اسید شناسایی شدند. بیشترین میزان گالیک اسید (93/78) و کوماریک اسید (14/8) در عصاره‌های برگ‌های لرگ اسالم و کمترین میزان گالیک اسید (56/8) و کوماریک اسید (89/0) بر حسب میلی‌گرم بر گرم وزن خشک در عصاره‌های برگ انجیر نور مشاهده شد. بر اساس کروماتوگرام استاندارد زمان بازداری گالیک اسید (383/2)، کوماریک اسید (817/3) و کوئرستین (217/7) گزارش شد. پژوهش حاضر نشان داد که بین عوامل خاک نظیر: پتاسیم، سدیم، فسفر و ازت با میزان ترکیبات آنتی‌اکسیدان فنلی در عصاره‌های برگ هر دو گیاه همبستگی معنی‌داری وجود دارد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Evaluation of phenolic content, total flavonoid and survey of antioxidant activity of leaves of Ficus carica and Pterocarya fraxinifolia trees using spectrophotometry and high performance liquid chromatograph methods
چکیده انگلیسی مقاله In this research, to evaluate the antioxidant activity of leaf Pterocarya fraxinifolia (Juglandaceae) and Ficus carica (Moraceae) extract were carried out by spectrophotometry and high performance liquid chromatography methods. The leaves of P. fraxinifolia and F. carica were collected from Whitney and Shast Kalate (Golestan), Noor (Mazandaran) and Asalem (Guilan) forests in Iran. Methanolc extract was used in different experiments. The phenolic compounds (gallic acid, coumaric acid and quercetin) were also measured by using high performance liquid chromatography (HPLC) method.The maximum IC50 for DPPH radical-scavenging activity (595.12±21.4 μg ml-1) were observed in P. fraxinifolia leaves. According to the inhibition time, phenolic compound (gallic acid, coumaric acid and quercetin) in F. carica leaves and gallic acid and coumaric acid were detected of Pterocarya leaves methanol extracts. The maximum amount of gallic acid (78.93) and coumaric acid (8.14) in extracts Pterocarya leaves Asalem and the lowest gallic acid (8.56) and coumaric acid (0.89) milligrams per gram was observed in Ficus leaf of Noor forest. Based on the standard chromatogram retention time of gallic acid (2.383), coumaric acid (3.817) and quercetin (7.217) mg/g was reported. This study showed that soil factors, such as potassium, sodium, phosphorus and nitrogen compounds with antioxidant phenolic extracts of the leaves of both plants there is a significant correlation.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله ناصر جعفری |
گروه زیست شناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه مازندران، بابلسر، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه مازندران (Mazandaran university)

پوراندخت نادری |
گروه زیست شناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه مازندران، بابلسر، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه مازندران (Mazandaran university)

محمد علی ابراهیم زاده | mohammad ali
مرکز تحقیقات علوم دارویی، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی مازندران، ساری، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی مازندران (Mazandaran university of medical sciences)


نشانی اینترنتی http://ijpb.ui.ac.ir/article_18974_a10152d9829893513da06eb8781d7ff1.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/898/article-898-339889.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات