این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
زیست شناسی گیاهی ایران، جلد ۷، شماره ۲۳، صفحات ۱۵-۲۸

عنوان فارسی اثر تنش شوری بر الگوی پروتئینی و برخی از شاخص‌های فیزیولوژی گیاه Lycopersicon peruvianum L. در شیشه
چکیده فارسی مقاله در بررسی حاضر، گیاه گوجه وحشی (Lycopersicon peruvianum)، لاین 815 در محیط‌کشت MS حاوی غلظت‌های 0، 60، 90 و 120 میلی‌مولار نمک NaCl در شرایط کشت در شیشه کشت داده شدند. پس از 4 هفته تأثیر نمک NaCl بر مقدار وزن تر و خشک، کلروفیل‌های a، b، کلروفیل کل و کاروتنوئیدها، پرولین، سدیم و پتاسیم، و پروتئین‌های محلول کل بخش هوایی گیاه و الگوی الکتروفورزی پروتئین با روش SDS-PAGE بررسی شد. نتایج بیانگر آن بود که با افزایش شوری، مقدار وزن تر و خشک بخش هوایی و ریشه در مقایسه با گیاه شاهد کاهش یافت. در بررسی اثر تنش شوری بر رنگیزه‌های فتوسنتزی، میزان کلروفیل و کاروتنوئید در گیاهان تحت تنش شوری نسبت به نمونه شاهد اختلاف معنی‌داری نشان نداد. با افزایش غلظت NaCl در محیط، افزایش معنی‌داری در مقدار پرولین و سدیم نسبت به گیاهان شاهد مشاهده شد در حالی که مقدار پتاسیم و پروتئین‌های محلول کل کاهش یافت. همچنین، میزان نسبت پتاسیم به سدیم با افزایش غلظت نمک در گیاه کاهش یافت. نتایج SDS-PAGE نشان داد که الگوی پروتئین‌های گیاه شاهد با گیاهان تحت تنش تفاوت‌های آشکاری در برخی از نوارهای پروتئینی داشته، که بیانگر اختلاف اثر تیمار شوری بر پروتئوم گیاه بود. بر اساس نتایج به دست آمده می‌توان نتیجه‌گیری نمود که تنش شوری به طور مستقیم بر رشد این گیاه اثر گذاشته است و به طور غیر مستقیم نیز بر متابولیسم آن تأثیر می‌گذارد، همچنین سبب تغییرات مهمی در بیان ژن‌های گیاه می‌گردد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Effect of salt stress on protein pattern and some physiological parameters of Lycopersicon peruvianum under in vitro culture
چکیده انگلیسی مقاله In this study, Lycopersicon peruvianum line 815 was grown on MS medium containing 0, 60, 90 and 120 mM NaCl. After 4 weeks of NaCl treatment dry and fresh weights, chlorophyll a, b, total chlorophyll and caretenoid, proline, sodium and potassium, , the total protein, SDS-PAGE pattern were studied. The results showed that dry and fresh weight in shoot and root decreased with increasing of NaCl concentration. Chlorophyll and carotenoid pigments did not show any significant difference between the control and the treated explants. Proline and sodium contents increased with salinity compared to the control, but the potassium level and total protein content decreased. K+/Na+ ratio decreased with increasing of salt stress. In addition, SDS-PAGE results showed different protein pattern between the treated and the untreated plants. According to the mentioned results salt stress could directly affect plant growth and it had indirect on metabolism of plant.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله علی اکبر احسانپور | ali akbar


فیروزه ربیعی |
گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه اصفهان، اصفهان، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه اصفهان (Isfahan university)


نشانی اینترنتی http://ijpb.ui.ac.ir/article_18963_1174125dfbbb9c77180de8c934709ac7.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/898/article-898-339906.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات