این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
یکشنبه 23 آذر 1404
زیست شناسی گیاهی ایران
، جلد ۶، شماره ۱۹، صفحات ۱-۱۶
عنوان فارسی
بررسی تغییرات برخی ترکیبات مؤثره دارویی و فعالیت آنزیم فنیل آلانین آمونیالیاز در دو رقم زیتون تحت تنش سرما
چکیده فارسی مقاله
زیتون (Olea europaea L.) از گیاهان همیشه سبز و بومی نواحی مدیترانهای است. توسعه زیتون در مناطق سرد با محدودیت روبرو است ، زیرا به ندرت دمای 12- درجه سانتیگراد را تحمل میکند. در سالهای اخیر به علت افزایش تقاضا برای روغن و میوه زیتون، کاشت این درخت در ایران گسترش یافته است. برای ارزیابی تأثیر تنش سرما بر میزان فنل کل، فعالیت آنتیاکسیدانی و سه ترکیب فنلی الئوروپین، هیدروکسی تیروزول و تیروزول و همچنین فعالیت آنزیم فنیل آلانین آمونیالیاز در برگ دو رقم زیتون (سویلانا و فرانتوئیو)، نهالهای یک ساله، در معرض هفت دمای: 20 (دمای شاهد)، 10، 5، 0، 5-، 10-، 15-، 20- درجه سانتیگراد به تدریج به مدت 12 ساعت قرار گرفتند. نتایج این پژوهش نشان داد که اعمال تنش سرمایی سبب افزایش میزان فنل کل، فعالیت آنتیاکسیدانی و میزان فعالیت آنزیم فنیل آلانین آمونیالیاز شد. البته فعالیت این آنزیم در رقم سویلانا از دمای 5- و در رقم فرانتوئیو از دمای 10- درجه سانتیگراد رو به کاهش نهاد. غلظت الئوروپین در هر دو رقم طی تنش سرمایی به طور معنیداری افزایش یافت، ولی غلظت هیدروکسی تیروزول و تیروزول در مقایسه با گیاهان شاهد کاهش نشان داد. بر اساس نتایج حاصل از پژوهش حاضر، ارقام فرانتوئیو و سویلانا در برابر تنش سرمایی مقاومت متفاوتی از خود نشان دادند، به طوری که رقم فرانتوئیو مقاومتر از رقم سویلانا بود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
An investigation on some medicinal compounds and PAL activity in two olive cultivars under cold stress
چکیده انگلیسی مقاله
Olive (Olea europaea L.) is an evergreen tree, traditionally cultivated in the Mediterranean area. Olive tree cultivation is curtailed in cold areas because they can rarely tolerate temperatures at and below -12°C. In recent years, because of high demands for olive oil and its fruit, the cultivation of olive trees has been increased in Iran. To investigate the impact of cold stress on the content of total phenol, antioxidant activity and three major phenolic compounds including oleuropein, hydroxyl tyrosol and tyrosol and also phenylalanine ammonialyase (PAL) activity, one-year old olive cultivars of Sevillana and Frantoio were exposed to low temperatures of 10, 5, 0, -5, -10, -15, -20 and control 20°C for 12 h, gradually. The results indicated that total phenol content, antioxidant activity and PAL activity were increased under cold stress in both investigated cultivars. However, PAL activity in Sevillana showed significant decrease at and below -5°C while in Frantoio cultivar there was significant dwindling blew -10°C. Oleuropein content significantly increased during cold stress but, tyrosol and hydroxy tyrosol content decreased in both cultivars compared with the controls. According to the current results, Frantoio and Sevillana showed different resistance under cold stress, so that Frantoio was more resistant than Sevillana.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
داوود بخشی |
شیوا رضایی |
منصور افشارمحمدیان |
نشانی اینترنتی
http://ijpb.ui.ac.ir/article_18914_23530c3933778f2b56a8758265fa7624.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/898/article-898-339949.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات