این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
زیست شناسی گیاهی ایران، جلد ۶، شماره ۱۹، صفحات ۱۵۱-۱۶۳

عنوان فارسی برهم‌کنش میدان الکترومغناطیسی (با فرکانس ۱۰ کیلوهرتز) با نانوذرات فرّیتین و سیستم آنتی‌اکسیدانی گیاه گندم در مرحله زایشی
چکیده فارسی مقاله در پژوهش حاضر، تأثیر میدان الکترومغناطیسی (10 کیلوهرتز) بر برخی شاخص‌های فیزیولوژیکی گیاه گندم (Triticum aestivum L.) بررسی شد. بدین منظور گیاهان در مرحله زایشی به مدت 4 روز متوالی، روزانه 5 ساعت تحت تیمار میدان قرار گرفتند. پس از آن میزان آهن، نسبت پروتئین‌های آهن‌دار به کل پروتئین‌ها، مقدار، اندازه و ساختمان دوم نانوذرات فرّیتین در تمام نمونه‌ها و فعالیت سیستم آنتی‌اکسیدانی در بذرها اندازه‌گیری شد. نتایج نشان داد که در مقایسه با نمونه‌های شاهد، تیمار میدان الکترومغناطیسی باعث افزایش میزان آهن در تمام اندام‌ها به غیر از دانه و افزایش نسبت پروتئین‌های آهن‌دار به کل پروتئین‌ها در دانه گردید. محتوای نانوذرات فرّیتین و همچنین ساختمان دوم آنها تحت تأثیر میدان مغناطیسی در بذر و کاه گندم کاهش یافت، در حالی که اندازه این ذرات نسبت به نمونه‌های شاهد به طور معنی‌داری افزایش یافت. همچنین این تیمار با افزایش فعالیت آنزیم کاتالاز و کاهش فعالیت آنزیم پراکسیداز دانه‌های گندم، موجب حفظ تمامیت غشا گردید. این نتایج بیانگر این است که تأثیر میدان الکترومغناطیسی با فرکانس به کار رفته بر گیاه گندم به واسطه تغییر معنی‌دار میزان آهن، پروتئین‌های آهن‌دار و به ویژه فرّیتین و خواص آن و تغییر در سیستم آنتی‌اکسیدانی انجام می‌گیرد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله آهن، گندم، میدان الکترومغناطیسی، نانوذرات فرّیتین،

عنوان انگلیسی Interaction of electromagnetic field (10 kHz) with ferritin nanoparticles and antioxidant system of wheat at reproductive phase
چکیده انگلیسی مقاله Effects of magnetic and electromagnetic fields on the living organisms have drawn attention in the recent years, but their exact mechanisms are still unclear. In the present study, the effects of 10 kHz electromagnetic magnetic field on some physiological parameters of wheat (Triticum aestivum L.) were evaluated. The plants in their reproductive phase were treated for 4 days, each 5 h. Then the iron content, ratio of Fe-bound proteins to total proteins, content, size and secondary structure of ferritin nanoparticles as well as activity of antioxidant system were evaluated. The results showed that in comparison with the control plants, treatment with electromagnetic field significantly increased the iron contents of all organs except seeds and ratio of Fe-bound proteins to total proteins of seeds. The content and secondary structure of ferritin nanoparticles in edible parts of magnetic field treated plants were decreased significantly, but the hydrodynamic diameter was increased significantly compared to the control plants. This treatment also caused the significant increase of catalase activity and remarkably decreased peroxidase activity of wheat seeds, which in turn led to maintenance of membrane lipid peroxidation. These results suggested that electromagnetic field with applied frequency affected wheat plants by changing the content of total iron, Fe-bound proteins special ferritin and its characteristics and activation of antioxidant system.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Iron, Wheat, Electromagnetic field, Ferritin nanoparticles

نویسندگان مقاله مهرداد بهمنش |


پرویز عبدالمالکی |


فایزه قناتی |
دانشگاه تربیت مدرس
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تربیت مدرس (Tarbiat modares university)

عاطفه پایز |



نشانی اینترنتی http://ijpb.ui.ac.ir/article_18916_a8ce0e1ce3e8bead04a210372512d37b.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/898/article-898-339959.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات