این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
زیست شناسی گیاهی ایران، جلد ۵، شماره ۱۸، صفحات ۱۵-۳۶

عنوان فارسی اثر پیش‌تیمار سالیسیلیک اسید بر جوانه‌زنی و برخی صفات فیزیولوژیک گیاهچه عدس (Lens culinaris Medik.) در شرایط تنش شوری
چکیده فارسی مقاله به منظور بررسی اثر پیش‌تیمار سالیسیلیک اسید بر جوانه‌زنی، فعالیت آنزیم‌های آنتی‌اکسیدان و برخی صفات فیزیولوژیک گیاهچه عدس در شرایط تنش شوری، آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با چهار تکرار انجام شد. عوامل آزمایش شامل پیش‌تیمار با آب مقطر و سالیسیلیک اسید در دو سطح (2/0 و 5/0 میلی‌مولار) به مدت 4 ساعت و شاهد بدون پیش‌تیمار، سه رقم عدس (کرمانشاه، کیمیا و گچساران) و شوری که شامل پنج سطح (صفر، 50، 100، 150 و 200 میلی‌مولار) معادل (صفر، 5، 10، 15 و 20 دسی‌زیمنس بر متر) بودند. پس از جوانه‌زنی، درصد جوانه‌زنی، طول ریشه‌چه، طول ساقه‌چه، وزن خشک ریشه‌چه، وزن خشک ساقه‌چه، فعالیت آنزیم‌های کاتالاز، پلی فنل اکسیداز، پراکسیداز و میزان مالون‌دی‌آلدئید ارزیابی شد. نتایج نشان داد که تنش شوری باعث کاهش درصد جوانه‌‌زنی شد. همچنین، سالیسیلیک اسید تأثیر مثبتی بر جوانه‌زنی داشته، باعث افزایش همه عوامل جوانه‌زنی در شرایط تنش و بدون تنش شد. سنجش فعالیت آنزیمی نشان داد که فعالیت آنزیم‌ها در شرایط تنش شوری افزایش یافته، سالیسیلیک اسید با کاهش اثر تنش شوری باعث کاهش فعالیت این آنزیم‌ها می‌شود. رقم کرمانشاه نسبت به دو رقم دیگر در برابر شرایط تنش شوری مقاومت بیشتری از خود نشان داد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Effect of salicylic acid priming on lens cultivars (Lens culinaris Medik.) germination and some physiological traits under salinity conditions
چکیده انگلیسی مقاله In order to evalouate salicylic acid (SA) priming effects on lentil seed germination (Lens culinaris Medik.), antioxidant enzyme activity and some physiological traites in salt stress condition, a factorial experiment was conducted at the Seed Technology Laboratory of Yasouj University in a completely randomized design with four replications. The first factor was hydropriming by distilled water and two levels of salicylic acid (0.2 and 0.5 mM) for 4 hr and the control without priming. The second was five levels of salinities (0, 50, 100, 150 and 200 mM NaCl) equal to (0, 5, 10, 15 and 20 ds.m-1) and the last one three cultivars of lens (Ghachsaran, Kermanshah and Kimiya). After germination, germination persentage, root and shoot length, dry weight, catalas, polyphenoloxidas and peroxidas activity, MDA and proline were measured. The results showed that the salinity decreased seed germination. Influence of SA was signification and increased percent of germination in the stressed and control treatments. Enzymes activity assay showed that enzyme activity was increased under salt stress conditions and SA reduced activity of antioxidant enzyme by decreasing the salinity effects. Kermanshah cultivar had more tolerance than other cultivars with respect to salinity stress.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله راضیه کاید نظامی | کاید nezami


حمیدرضا بلوچی |



نشانی اینترنتی http://ijpb.ui.ac.ir/article_18901_e2f0ebb0523bb96fbbe3deb3c7e8a842.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/898/article-898-339962.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات