این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
یکشنبه 23 آذر 1404
زیست شناسی گیاهی ایران
، جلد ۵، شماره ۱۸، صفحات ۳۷-۵۲
عنوان فارسی
آثار بر همکنش مس و آسکوربیکاسید بر برخی نشانویژگیهای فیزیولوژیک پیاز خوراکی (Allium cepa L.)
چکیده فارسی مقاله
آسکوربیک اسید به عنوان آنتیاکسیدان محلول در آب، در بسیاری از فرآیندهای فیزیولوژیک مانند مقاومت گیاهان به تنشهای محیطی شرکت میکند. برای بررسی آثار تنش مس (5/6 میکرومولار) و کاربرد ریشهای آسکوربیک اسید (5/0 میلیمولار) بر برخی نشانویژگیهای فیزیولوژیک پیاز خوراکی (Allium cepa L. cv. Red Azarshahr)، آزمایشی در قالب طرح کاملاً تصادفی با چهار تکرار انجام شد. تنش مس سبب کاهش معنیدار وزن خشک ریشه و برگها، محتوای رنگیزههای فتوسنتزی و پتاسیم بافتهای گیاهان 7 هفتهای شد. آسکوربیک اسید با افزایش محتوای رنگیزههای فتوسنتزی و پتاسیم، وزن خشک گیاهان را به تنهایی و تحت تنش مس افزایش داد. تنش مس انباشتگی آمینو اسیدهای آزاد و قندهای محلول را افزایش داد. آسکوربیک اسید برونزا به طور معنیداری محتوای این ترکیبات را به تنهایی و تحت تنش مس کاهش داد. تحت تنش مس، پتانسیل اسمزی در تورژسانس کامل (Ψπ100) منفیتر بود و سازگاری اسمزی برگها افزایش معنیداری داشت. حضور آسکوربیک اسید تأثیر معنیداری در Ψπ100 برگها نداشت، در حالی که سازگاری اسمزی برگها را افزایش داد. پتاسیم در برگهای تحت تنش مس، سهم کمتری در Ψπ100 داشت. با افزودن آسکوربیک اسید برونزا سهم اسمزی پتاسیم نیز به طور معنیداری افزایش یافت. نتایج این مطالعه نشان میدهد که با به کار بردن آسکوربیک اسید برونزا، آثار مضر تنش مس کاهش و مقاومت گیاهان پیاز افزایش مییابد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
آسکوربیک اسید، پیاز، سازگاری اسمزی، مس،
عنوان انگلیسی
Interactive effects of copper and ascorbic acid on some physiological characters in Allium cepa L.
چکیده انگلیسی مقاله
Ascorbic acid as a water soluble antioxidant molecule, participates in many physiological processes such as resistance to environmental stresses. To evaluate the effects of copper stress (6.5 μM) and application of ascorbic acid through rooting medium (0.5 mM) on some physiological characters of onion plants (Allium cepa L. cv. Red Azarshahr), a completely randomized design with four replications was conducted. Results showed that excess Cu reduced the dry weight of roots and leaves, as well as content of photosynthetic pigments and K+ of seven-week-old plants. Exogenous ascorbic acid significantly improved dry weight of roots and leaves with increasing content of K+ and photosynthetic pigments in both the non-stressed and Cu-stressed plants. Cu stress led to accumulation of free amino acids and soluble sugars in roots and leaves. Treatment with exogenous ascorbic acid considerably reduced the contents of these compounds in both non-stressed and Cu-stressed plants. There was considerable reduction in osmotic potential at full turgor and significant increase in osmotic adjustment in leaves of Cu-stressed plants. Application of exogenous ascorbic acid had no effect on osmotic potential at full turgor, but significantly increased osmotic adjustment. In leaves of Cu-stressed plants K+ was the minor contributor to osmotic potential at full turgor. Also, by adding ascorbic acid, K+ contribution was increased in leaves of non-stressed and Cu-stressed plants. Results of the present study indicated that usage of exogenous ascorbic acid reduced harmful effects of copper stress and increased resistance to copper stress in onion plants.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
مینایه قدرتی |
نادر چاپارزاده |
تبریز -کیلومتر 35 جاده آذر شهر -دانشگاه شهید مدنی آذربایجان گروه زیست شناسی
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه شهید مدنی (Azarbaijan shahid madani university)
کمال الدین دیلمقانی |
نشانی اینترنتی
http://ijpb.ui.ac.ir/article_18898_a3f7f893ce6563460feeea20c54a96b6.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/898/article-898-339963.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات