این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 21 آذر 1404
زیست شناسی گیاهی ایران
، جلد ۵، شماره ۱۵، صفحات ۹۵-۱۱۰
عنوان فارسی
مطالعه اثر پایه و رقم در فعالیت آنزیم PAL، تولید ترکیبات فنلی و فلاونوئیدی در گل، برگ و میوه گیاه پسته (Pistacia vera L.)
چکیده فارسی مقاله
در این تحقیق، نمونهبرداری از برگ، گل، پوست میوه (در زمان رسیدگی) و مغز دانه با همکاری مرکز تحقیقات پسته از دو پایه اهلی و موتیکا و سه رقم احمد آقایی، اوحدی، کلهقوچی انجام شد و نمونهها از نظر فعالیت آنزیم PAL، ترکیبات فنلی، فلاونوئیدی و آنتوسیانینها برای تعیین شاخصترین پایه و رقم بررسی شدند. افزایش فعالیت آنزیم PAL، ترکیبات فنلی و فلاونوئیدها و همچنین، همبستگی مثبت بین فعالیت آنزیم و ترکیبات موجود در برگها و گلهای پایه موتیکا-احمد آقایی، اثر متقابل این پایه و رقم و مقاومت بیشتر را نسبت به پایه و رقمهای دیگر، در تنشهای محیطی نشان داد. فعالیت آنزیم PAL و محتوای کل فنلی با رسیدگی میوه در نمونهها کاهش یافت، اما سطح بالای ترکیبات فنلی و فلاونوئیدی در پوست میوه پسته پتانسیل حفاظتی پوست را در برابر اشعه ماوراءبنفش و آفات نشان میدهد که در پایه موتیکا-احمد آقایی بیشترین مقدار آن مشاهده شد. وجود ترکیبات فنلی در مغز دانه به فعالیت PAL بستگی دارد. نتایج، وجود برخی ترکیبات فعال زیستی را در مغز پسته نشان میدهد که بیشترین مقدار متعلق به پایه موتیکا-احمد آقایی است. به نظر میرسد نوع پایه در محتوای ترکیبات آنتیاکسیدانی در مغز پسته مؤثر است.
کلیدواژههای فارسی مقاله
پایه، پسته، ترکیبات فنلی، تنش محیطی، رقم، فعالیت آنزیم PAL،
عنوان انگلیسی
Study of the rootstock and cultivar effect in PAL activity, production of phenolic and flavonoid compounds on flower, leaf and fruit in Pistachio (Pistacia vera L.)
چکیده انگلیسی مقاله
This study was carried out to assess and compare three pistachio cultivars (Ahmadaghaii, Ohadi and Kallehghuchi) on two rootstock (Mutica, Ahli) in relation to PAL activity, phenolic, flavonoid and anthocyanin in leaves, flowers, fruits and selection of the most suitable and compatible rootstock and scion in order to obtain resistance to environmental stresses. The results showed increased PAL activity, total phenolic and flavonids and also positive correlation was observed between PAL activity and the existing compounds on leaves and flowers in Mutica-Ahmadaghaii, that showed a better resistence this than the others in environmental stresses. PAL activity and total phenolic in fruits of pistachio suffered a decreased when the maturation processes began. The hulls of the pistachio fruits, contained high level of phenolic compounds, (especially in Mutica-Ahmadaghaii) which may function as a protective layer and protective chemical against ultraviolet radiation and pathogen. The final concentration of phenolic compounds and flavonoids and antocyanins in the kernel, depended on the PAL activity in kernelâs cultivar. Our results indicated the presence of a number of bioactive compounds in kernel and the highest amount belonged to Mutica-Ahmadaghai. The results of this study showed that rootstock may affect the antioxidant compound in kernel in pistachio tree.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
شهرام پورسیدی |
جواد حسینی فرد |
نازی نادرنژاد |
علی احمدی مقدم | ahmadi moghadam
نشانی اینترنتی
http://ijpb.ui.ac.ir/article_18874_f1bea59fc0a57d179c7065af11dfbc61.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/898/article-898-339998.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات