این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
زیست شناسی گیاهی ایران، جلد ۴، شماره ۱۴، صفحات ۲۳-۳۴

عنوان فارسی تأثیر کلرید سدیم و سالیسیلیک‌اسید بر سیستم دفاع آنتی‌اکسیدانی در گیاه ذرت (Zea mays L.)
چکیده فارسی مقاله تنش شوری در گیاهان، به تنش اسمزی، تنش اکسیداتیو و سمیّت یونی منجر می‌شود. در این مطالعه، نقش سالیسیلیک‌اسید به عنوان تنظیم‌کننده رشد در کاهش تنش اکسیداتیو حاصل از تنش شوری در گیاه ذرت بررسی شد. تیمارهای سالیسیلیک‌اسید در سه سطح (شاهد، خیساندن بذر در آب، خیساندن بذر در محلول سالیسیلیک‌اسید 1/0 میلی‌مولار) و شوری در دو سطح (صفر و 80 میلی‌مولار کلرید سدیم) اعمال شد. در این گیاهان، تنش شوری سبب کاهش شاخص‌های رشد و افزایش پراکسیداسیون لیپیدها و نشت یونی شد. علاوه بر این، تنش شوری باعث کاهش محتوای مخزن آسکوربات و ترکیبات فنلی و افزایش فعالیت آنزیم‌های آنتی‌اکسیدان مانند کاتالاز، آسکوربات پراکسیداز و پراکسیداز شد. در حالی که پیش‌تیمار سالیسیلیک‌اسید از طریق افزایش در مقدار آنتی‌اکسیدان‌های غیر آنزیمی از جمله مخزن آسکوربات و ترکیبات فنلی و افزایش فعالیت آنزیم‌های آنتی‌اکسیدان نظیر کاتالاز، آسکوربات پراکسیداز و پراکسیداز، تنش اکسیداتیو و پراکسیداسیون لیپید و نشت یونی را کاهش داد. نتیجه کاهش تنش، در بهبود شاخص‌های رشد مشاهده شد. افزایش مقدار و فعالیت این آنتی‌اکسیدان‌ها نقش مؤثر آنها را در کاهش تنش اکسیداتیو و افزایش مقاومت گیاهان به تنش شوری و نقش سالیسیلیک‌اسید را در القای این مقاومت نشان می‌دهد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی The effect of sodium chloride and salicylic acid on antioxidant defense system in maize (Zea mays L.)
چکیده انگلیسی مقاله Salt stress causes ionic, osmotic and oxidative stresses in plants. Salicylic acid (SA) is a plant-produced phenolic compound that can function as growth regulator. In this study, the role of SA pretreatment in inducing tolerance to oxidative stress induced by salt in maize plants was investigated. In this research, effects of SA in three levels (control, soaked in water and soaked in solution of 0.1 mM salicylic acid) and also salt stress (0 and 80 mM NaCl) were studied. Salinity decreased growth parameters but increased lipid peroxidasion and electrolyt leakage. In addition, salt stress decreased the content of ascorbate pool and phenolic compounds and increased the activity of antioxidant enzymes including ascorbate peroxidase (APX), catalase (CAT) and peroxidase (GPOD). Meanwhile, SA pretreatment reduced lipid preoxidation and electrolyte leakage by increasing the nonenzymatic antioxidants such as ascorbate pool and phenolic compounds but the activity of ascorbate peroxidase (APX), catalase (CAT) and peroxidase (GPOD) which were reflected in improving the plants growth. However, it was concluded that SA was able to induce protective reactions via increasing quantity and activity of these antioxidants under salt stress conditions.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله فاطمه دانشمند |


بتول کرامت |


غلامرضا خواجویی نژاد |


محمدجواد آروین | mohammad javad


نغمه مومنی |


بتول کرامت |
؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟


نشانی اینترنتی http://ijpb.ui.ac.ir/article_18861_e3763b383605b2686ac52c0680e39d6c.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/898/article-898-340003.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات