این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
یکشنبه 23 آذر 1404
زیست شناسی گیاهی ایران
، جلد ۳، شماره ۱۰، صفحات ۲۳-۳۶
عنوان فارسی
تأثیر کومارین بر برخی شاخصهای فیزیولوژیک و بیوشیمیایی گیاه کلزا رقم هایولا ۴۰۱
چکیده فارسی مقاله
برخی از فنلهای گیاهی به عنوان ترکیبات آللوشیمیایی در پدیده آللوپاتی شرکت نموده، جوانهزنی، رشد و تکثیر گیاهان دیگر را تحت تأثیر قرار میدهند که نتیجۀ این عمل غالباً کاهش محصولات زراعی است. از جهت دیگر میتوان از ترکیبات فنلی در کنترل آفات، بیماریها و علفهای هرز استفاده نمود. از آنجایی که گیاه کلزا از جمله گیاهان اقتصادی و استراتژیک در بسیاری از کشورها، از جمله ایران است و هر ساله بر میزان سطح زیر کشت آن افزوده میگردد، بنابراین، با بررسی آثار آللوپاتیک برخی از ترکیبات فنلی بر روی این گیاه میتوان به نتایج مفیدی دست یافت. در پژوهش حاضر، اثر غلظتهای مختلف (صفر، 05/0، 5/0، 5 و 10 میلیمولار) کومارین بر جوانهزنی بذر و رشد گیاهچه، میزان رنگیزهها، فعالیت آنزیمهای کاتالاز و گایاکول پراکسیداز بررسی شده است. میزان رنگیزههای کلروفیل، کاروتنوئیدها و آنتوسیانینها به روش اسپکتروفتومتری، فعالیت آنزیمهای کاتالاز و گایاکول پراکسیداز به ترتیب در طول موجهای240 و 436 نانومتر اندازهگیری گردید. کومارین باعث کاهش جوانهزنی و رشد گیاهچههای کلزا شد. میزان کلروفیل نیز در حضور این ترکیب فنلی کاهش یافت، درحالی که میزان آنتیاکسیدانهای با وزن مولکولی کم نظیر کاروتنوئیدها و آنتوسیانینها افزایش معنیداری نشان داد. کاهش فعالیت آنزیم کاتالاز در حضور غلظتهای کومارین از نظر آماری معنیدار نیست. فعالیت آنزیم گایاکول پراکسیداز به عنوان یک آنزیم آنتیاکسیدان با افزایش غلظت این ترکیب فنلی، افزایش نشان داد. از پژوهش حاضر میتوان نتیجه گرفت که حضور ترکیبات فنلی میتواند سبب کاهش عملکرد گیاه کلزا گردد، بنابراین، حذف علفهای هرز از جنبه آللوپاتی نیز برای گیاه کلزا حایز اهمیّت است.
کلیدواژههای فارسی مقاله
آللوپاتی، ترکیبات فنلی، کلزا، کومارین،
عنوان انگلیسی
Effect of coumarin on some biochemical and physiological responses of canola, Hyola 401 cultivar
چکیده انگلیسی مقاله
Some plant phenolics as allelochemicals take part in allelopathy and affect seed germination and seed growth, thereby reduce plant productivity. On the other hand, these allelochemicals maybe used to control pests, plant pathogens and eradication of weeds. In the present study, the effects of different concentrations of coumarin (0, 0.05, 0.5, 5 and 10 Mm) on seed germination, seedling growth, pigments content, activity of catalase and guiacol peroxidase were investigated. Pigments content was measured spectrophotometrically, catalase and guiacol peroxidase activities were determined at 240 and 436 nm. Coumarin reduced seed germination and seedling growth of canola Hyola 401 cultivar. Cholorophyll content was also decreased in the presence of this phenolic compound. Low molecular weight antioxidants, such as carotenoids and anthocyanins, were increased by coumarin. At higher concentrations of coumarin, catalase activity was not decreased significantly. Guaicol peroxidase, an antioxidant enzyme showed a significantly increase in activity in the presence of this phenolic compound. We concluded that this allelochemicals investigation could result in the development of herbicides with less adverse effect on environment and ecosystem. The presence of some phenolic compounds can reduced canola yield therefore, elimination of weeds, containing these compound are very important, from allelopathic point of view, to enhance canola production.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Allelopathy, Canola, Coumarin, Phenolic Compounds
نویسندگان مقاله
فرزانه اهرابی |
شکوفه انتشاری |
اصفهان - کیلومتر 5- خیابان آیت اله اشرفی اصفهانی کهندژ - دانشگاه پیام نور استان اصفهان - گروه زیست شناسی
نشانی اینترنتی
http://ijpb.ui.ac.ir/article_18827_7952373d0058f961f30209de73b9e4c0.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/898/article-898-340038.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات