این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 21 آذر 1404
زیست شناسی گیاهی ایران
، جلد ۳، شماره ۹، صفحات ۱-۱۲
عنوان فارسی
پاسخهای فیزیولوژیک و بیوشیمیایی نارنگی پیج روی پایه سیترنج تحت تنش دمای پایین
چکیده فارسی مقاله
تنش دمای پایین، یکی از عوامل محیطی مهم محدود کننده در توسعه کشت و تولید مرکبات است. در این پژوهش تأثیر تنش دمای پایین بر شاخصهای بیوشیمیایی و فیزیولوژیک نارنگی پیج بر روی پایه سیترنج (نهال دو ساله)، در شرایط کنترل شده انکوباتور (با رطوبت نسبی 5±65% و شدت نور 15000 لوکس) بررسی گردید. آزمایش به صورت طرح کاملاً تصادفی با اعمال تیمار دماهای پایین (6-، 3-، 0، 3، 6 و 9 درجه سانتیگراد) و شاهد (2±25 درجه سانتیگراد) اجرا شد. مقایسه میانگین تیمارها نشان داد که کمترین مقدار کلروفیل کل (513/1 میلیگرم در گرم وزن تازه برگ)، رنگ سبز(25/61%) و محتوی آب برگ (55/33% وزن تازه برگ) در تیمار دمایی 6- درجه سانتیگراد به دست آمد. بیشترین مقدار پرولین (48 میلیگرم در گرم وزن تازه برگ) در دمای 3- و حداکثر کربوهیدرات (3/55 میلیگرم در گرم وزن تازه برگ) نیز در صفر درجه سانتیگراد حاصل شد. همچنین، بیشترین مقدار آبگزیدگی (51 تا 75%) و نشت یونی (66/75%) در دمای 6- درجه بود. بیشترین مقدار پراکسیداسیون لیپیدها (643/2 میکروگرم مالون دآلدئید در گرم وزن تازه برگ)، ظرفیت آنتیاکسیدانی (5/63%) و فنل (863/2 میلیگرم در گرم وزن تازه برگ) نیز در دمای 3- درجه بود. حداکثر فعالیت آنزیم سوپراکسید دیسموتاز (104×44/8 واحد آنزیمی در گرم وزن تازه برگ) در 3 درجه سانتیگراد مشاهده گردید. به عنوان نتیجهگیری میتوان گفت که نارنگی پیج (روی پایه سیترنج) از طریق افزایش برخی از شاخصها، همچون پرولین، کربوهیدرات، و ظرفیت آنتیاکسیدانی قادر به تحمل تنش یخبندان تا دمای 3- درجه سانتیگراد است.
کلیدواژههای فارسی مقاله
آنتیاکسیدانها، تنش دمای پایین، مرکبات، نارنگی،
عنوان انگلیسی
Physiological and biochemical responses of Page mandarin on citrange rootstock to low temperature stress
چکیده انگلیسی مقاله
Low temperature stress is an important environmental factor that limits citrus cultivation and yields. In this study, the effect of low temperature stress on physiological and biochemical responses of Page mandarin on citrange rootstock (on two year old plants), in incubator condition (with 65±5 relative humidity and 15000 lux Light intensity) has been investigated. Experiment was conducted using randomized design including low temperature (9, 6, 3, 0, -3 and -6°C) and control treatments (25±2°C). The comparison of treatment means showed that the lowest total chlorophyll (1.513 mg/gr leaf FW), green color (61.25%) and leaf water content (33.55% leaf FW) were related to -6°C temperature treatment. The highest accumulation of proline (48 mg/gr leaf FW) was related to -3°C temperature and maximum amount of carbohydrate (55.3 mg/gr leaf FW), was obtained with 0°C temperature treatment. Also, the highest amount of water soaking (51-75%) and electrolyte leakage (75.66%) in -6°C temperature, lipid peroxidation (2.643 MDA μgr/gr leaf FW), antioxidant capacity (63.5%) and phenol (2.863 mg/gr leaf FW) in -3°C temperature, were observed. The highest SOD enzyme activity (8.44Ã104 IU/gr leaf FW) was related to 0°C temperature. It could be concluded that Page mandarin (on citrange rootstock) could tolerate the freezing stress up to -3°C by increasing of proline, carbohydrate (osmotic adjustment) and antioxidant capacity.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Antioxidants, Low temperature stress, Mandarin, Citrus
نویسندگان مقاله
یوسف حمید اوغلی | y hamidoghli
رضا فتوحی قزوینی | fotouhi ghazvini
رضا فتوحی قزوینی | fotouhi ghazvini
85078-6690274-0131
یحیی تاجور |
رضا حسن ساجدی | hasan sajedi
نشانی اینترنتی
http://ijpb.ui.ac.ir/article_18817_3b620d403cfc98ae671bb45aebdc6bb5.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/898/article-898-340044.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات