این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
یکشنبه 23 آذر 1404
زیست شناسی گیاهی ایران
، جلد ۳، شماره ۹، صفحات ۳۹-۵۲
عنوان فارسی
تأثیر سالیسیلیک اسید بر رنگیزههای فتوسنتزی، محتوای قند و آنزیمهای آنتیاکسیدانی در گیاه کلزا تحت تنش سرب
چکیده فارسی مقاله
به منظور بررسی تأثیر غلظتهای مختلف نیترات سرب (25/0، 5/0، 75/0، 1، 5/1 و 2 میلیمولار) و سالیسیلیک اسید با غلظتهای مختلف 5 و 10 میکرومولار بر میزان رنگیزههای کلروفیل a، b و a+b، تغییر قندهای محلول و نامحلول و آنزیمهای آنتیاکسیدانی در ریشه و اندام هوایی بر روی گیاهان 20 روزه کلزا رقم اکاپی (Okapi)، پژوهش حاضر در محیطکشت هیدروپونیک با سه تکرار انجام گرفت. آنالیزهای آماری به وسیله نرمافزار SPSS و مقایسه میانگینها با استفاده از آزمون دانکن انجام شد. نتایج نشان داد که با افزایش غلظت سرب در محیط هوگلند، گیاهان نتوانستند دو غلظت بالای سرب (5/1 و 2 میلیمولار) را تحمل کنند و از بین رفتند، به علاوه تنش سرب میزان کلروفیل a، b و a+b، همچنین میزان قندهای محلول و نامحلول را در ریشه و اندام هوایی به طور معنیداری کاهش داد، در حالی که فعالیت آنزیمهای کاتالاز و پراکسیداز را به طور معنیداری افزایش داد (P
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
The effect of Salicylic acid on photosynthetic pigments, contents of sugar and antioxidant enzymes under lead stress in Brassica napus L.
چکیده انگلیسی مقاله
This research was done to study the effects of lead and salicylic acid on content of photosynthetic pigments (chlorophylls a, b and a+b), and changes of soluble and insoluble sugars (starch) in roots and shoots of Brassica napus L.. One-week old seedlings of Brassica napus L. were grown in nutrient solution consisting Pb(NO3)2 (0.25, 0.5, 0.75, 1, 1.5 and 2 mmol) and salicylic acid (5 and 10 μmol) for 20 days. The fulfillments were in triplicate and data were statistically analyzed by using full randomize plots, SPSS and Duncan test. Based on the results by increasing the concentrations of Pb (NO3)2 in hydroponic cultures the plants could not tolerate high concentrations of lead (1.5 and 2 mmol). Other lead treated plants showed significant decrease in the amount of chlorophyll a, b and a+b and content of soluble and insoluble sugars in roots and shoot compared to control plants, in the meantime, the activities of catalase and peroxidase enzymes were significantly increased. Decreasing of the amount of chlorophyll a was higher than chlorophyll b in all treatments. There were considerable increases in chlorophyll a, soluble and insoluble sugars in both roots and shoot under lead and salicylic acid treatments. But application of salicylic acid did not show significant effect on the amount of chlorophyll b and a+b, whereas using of salicylic acid under lead treatments decreased activities of catalase and peroxidase enzymes, but salicylic acid did not have significant effect on average of catalase activities in root. On the other hand, an increase of soluble and insoluble sugars and oxidative enzymes could show the role of salicylic acid in increasing tolerance of plants under lead stress. Therefore, salicylic acid had a role in mitigation of damaged caused by oxidative stress.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
شیدا برومند جزی | boroumand jazi
حسین لاری یزدی | lari yazdi
منیره رنجبر |
دانشگاه آزاد فلاورجان
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه آزاد اسلامی فلاورجان (Islamic azad university of felavarjan)
نشانی اینترنتی
http://ijpb.ui.ac.ir/article_18820_6f176e4127ab241570ef672aaeae0926.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/898/article-898-340047.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات