این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
زیست شناسی گیاهی ایران، جلد ۲، شماره ۶، صفحات ۲۹-۳۸

عنوان فارسی اثر پرتو فرابنفش B بر میزان برخی ترکیب‌های آنتی‌اکسیدان، فعالیت آنزیم فنیل‌‌آلانین آمونیالیاز و پروتئین کل در میوه رسیده گوجه‌فرنگی (Lycopersicon esculentum Mill.) پس از برداشت
چکیده فارسی مقاله پرتو UV-B پر انرژی‌ترین جزء نور خورشید است که به سطح زمین می‌رسد. گیاهان که قابلیت حرکت ندارند، بیش از سایر موجودات در معرض این پرتو قرار دارند. در این مطالعه اثر دوزهای متفاوت (320-280) UV-B با استفاده از زمان‌های مختلف (1، 2 و 4 ساعت) بر میزان برخی ترکیب‌های آنتی‌اکسیدان (ترکیبات فنلی کل، فلاونوئیدها، آنتوسیانین‌ها و لیکوپن)، فعالیت آنزیمی و پروتئین در میوه‌های رسیده گوجه‌فرنگی پس از برداشت مورد مطالعه قرار گرفت. اندازه‌گیری میزان فلاونوئیدها نشان داد که در هر سه تیمار میزان فلاونوئیدها در مقایسه با شاهد افزایش یافته است. سنجش غلظت آنتوسیانین‌ها نیز نتایج مشابهی را نشان داد. اندازه‌گیری ترکیب‌های فنلی کل و سنجش میزان لیکوپن، افزایش میزان آنها را در تیمارهای 2 و 4 ساعت نسبت به نمونه‌های شاهد نشان داد. اندازه‌گیری فعالیت آنزیم فنیل آلانین آمونیالیاز و پروتئین به ترتیب افزایش و کاهش میزان آنها را تحت تیمار UV-B نشان داد. در مجموع، نتایج حاصل نشان داد که کاربرد پرتو UV-B سبب افزایش ترکیب‌های آنتی‌اکسیدان در میوه رسیده گوجه‌فرنگی می‌شود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله پرتو UV، پرتو UV-B، B، ترکیبات آنتی‌اکسیدان، گوجه‌فرنگی،

عنوان انگلیسی The effects of post-harvest UV-B radiation on some antioxidant compounds, PAL activity and total protein contents of ripe red tomato (Lycopersicon esculentum)
چکیده انگلیسی مقاله Ultraviolet radiation is a part of sunlight spectrum and is divided into three bands A, B, and C, due to the wavelength. Plants which are incapable of movements, protect themselves against this kind of radiation, by two enzymatic and non-enzymatic mechanisms. These mechanisms can be used in order to increase medicinal products. In This study, the effects of different UV-B dosages (application of different post harvest illumination durations 1, 2 and 4 hours) on the content of some antioxidant compounds (i.e., flavonoids, anthocyanin, total phenolic and lecopene contents), activity of PAL and total protein of ripe red tomato fruit (Lycopersicon esculentum Mill.) were studied. The amount of flavonoids increased in comparison with the control, in all treatments. The changes of anthocyanin content was similar to that of the flavonoids. UV treatment of 2 and 4 hours increased total phenolic compounds. Similar results were observed in lycopene content under UV-B. This radiation increased PAL activity, but decreased protein content. Thus, it is concluded that exposure of tomato fruit to UV-B increased antioxidant compounds.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله حسین علی ساسان | hossein ali


فرخنده رضانژاد |
گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه شهید باهنر کرمان، کرمان، ایران department of biology, faculty of sciences, shahid bahonar university of kerman, kerman, iran
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه شهید باهنر (Shahid bahonar university)

آزاده بی جامی |



نشانی اینترنتی http://ijpb.ui.ac.ir/article_18794_4b56a98252606a90d5ae03332bca0a82.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/898/article-898-340071.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات