این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 21 آذر 1404
زیست شناسی گیاهی ایران
، جلد ۲، شماره ۶، صفحات ۷۱-۸۶
عنوان فارسی
بررسی اثر هیدرو و اسموپرایمینگ دو رقم تجاری نخود بر جوانهزنی، فاکتورهای رشد و تعداد گرهکهای ریشه در شرایط تنش شوری
چکیده فارسی مقاله
نخود ایرانی یکی از گیاهان زراعی مهم مناطق خشک و نیمه خشک دنیاست که بسیار به شوری حساس است. اخیراً گزارش شده است که پرایمینگ دانهها، روشی برای بهبود استقرار دانهها و افزایش تولید محصول در شرایط تنشزاست. در این پژوهش درصد و سرعت جوانهزنی دانههای اسمو و هیدرو پرایم و همچنین برخی از پارامترهای رشد دانهرُستهای تیمار شده و تعداد گرهکهای ریشه آنها در شرایط شوری (0، 25، 50 و 75 میلیمولار) بررسی شده است. نتایج نشان داد که در مقایسه با گیاهان شاهد، شوری موجب کاهش درصد و سرعت جوانهزنی، طول و وزن تر و خشک ریشه و ساقه گیاهان میشود. همچنین، یک کاهش وابسته به میزان نمک در تعداد گرهکهای ریشه مشاهده شد. دادهها در مورد اثر پرایمینگ با آب (هیدروپرایمینگ) و مانیتول (4%) (اسموپرایمینگ) نشان داد که گیاهان اسموپرایم شده تعداد گرهکهای بیشتری در مقایسه با گیاهان هیدروپرایم شده و شاهد داشتند. در شرایط شور گیاهچههای حاصل از دانههای اسموپرایم و هیدروپرایم شده وضعیت جوانهزنی، وزن تر و خشک ریشه و ساقه بهتری را در مقایسه با دانههای پرایم نشده (شاهد) نشان دادند.
کلیدواژههای فارسی مقاله
پرایمینگ، جوانهزنی، شوری، نخود، گرهکزایی،
عنوان انگلیسی
Effect of hydro and osmopriming in Two commercial chickpea (Cicer arietinum L.) cultivars on germination, growth parameters and nodules number in salt stress condition
چکیده انگلیسی مقاله
The Chickpea (Cicer arietinum L.) is a particularly important crop in semi-arid and arid regions of world and is highly sensitive to salinity stress. Recently, priming of seed has been reported to be a simple technique for enhancing seedling establishment and crop production under stressed conditions. In this study, the changes in percentage and speed of germination and growth parameters in osmo (mannitol 4%) and hydro (water) primed chickpea seedlings under salt treatment (0, 25, 50 and 75 mM) were investigated. Results showed that compared to controls, salinity caused the reduction of speed and percentage germination of seeds, length, fresh and dry weights of shoots and roots of plants. In general, a salt dose- dependent decrease was observed in nodule number seedlings. Data on the effect of water and mannitol (4%) priming of chickpea seeds (12h at 25Ëc) showed higher number of nodules in osmopriming seed compared to hydro priming and control seeds. Seedlings obtained from primed seeds with mannitol (osmopriming) and water (hydropriming) showed more growth with respect to fresh and dry weights root and shoot in comparison with seedling obtained from non-primed seeds under salinity stress conditions.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Priming, Germination, Salinity, Chickpea, Nodulation
نویسندگان مقاله
اکبر مستاجران |
ریحانه عموآقایی |
فاطمه خدابخش |
گیتی امتیازی |
نشانی اینترنتی
http://ijpb.ui.ac.ir/article_18797_2731ea00e552023a6aafc23c180e9802.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/898/article-898-340074.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات