این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 21 آذر 1404
زیست شناسی گیاهی ایران
، جلد ۲، شماره ۵، صفحات ۱-۱۲
عنوان فارسی
اثر منگنز بر رشد و برخی از شاخصهای فیزیولوژیک و بیوشیمیایی در شاهی (Lepidium sativum L.)
چکیده فارسی مقاله
منگنز یکی از عناصر ضروری کممصرف برای همه گیاهان است، اما سمّیت آن نشانههای نامطلوبی در گیاه ایجاد میکند. در خاکهای اسیدی سمّیت منگنز عمومیتر از کمبود منگنز است. در این مطالعه، به علت اهمیت شاهی در بسیاری از موارد مانند استفاده گیاه در دارو، غذا و اقتصاد، اثر سمّیت منگنز با غلظتهای 0، 250، 500 و 800 میکرومولار روی بعضی از فاکتورهای رشد و ویژگیهای بیوشیمیایی بررسی گردید. نتایج، کاهش طول ساقه، ریشه، جذب عنصر روی و فعالیت کاتالاز و افزایش محتوای مالوندیآلدئید در غلظتهای 500 و 800 میکرومولار منگنز را نشان داد. علاوه بر این، محتوای کاروتنوئید در گیاهانی که با غلظتهای 250، 500 و 800 میکرومولار منگنز تیمار شدند، تغییر معنیداری نشان نداد، در حالیکه محتوای آنتوسیانین افزایش یافت.
کلیدواژههای فارسی مقاله
آنتوسیانین، شاهی، کاروتنوئید، مالوندیآلدئید، منگنز،
عنوان انگلیسی
The effect of manganese on growth and some physiological and biochemical parameters of Lepidium sativum L.
چکیده انگلیسی مقاله
Manganese (Mn) is one of the essential micronutrients for all plants but its toxicity induced unfavourable symptoms in plants. In acid soils, manganese toxicity is often more common than its deficiency. In this study, because of the importance of Lepidium Sativum in many cases such as medicinal, nutriental and economic aspects, the effect of different concentrations of Mn (0, 250, 500 and 800 µM) on some of the growth factors and biochemical characteristics were studied. The results showed that the concentrations of 500 and 800 µM of Mn reduced length of shoot, root, absorption of Zn and catalytic activity but increased Malondialdehyde content in comparison with the control . In addition, the plants that treated with 250, 500 and 800 µM of Mn had no significant effect on carotenoid content while at the same time, increased antocyanin content.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
شهرام پورسیدی |
زهرا اسرار |
03413202063
شهلا هاشمی |
نشانی اینترنتی
http://ijpb.ui.ac.ir/article_18784_a9feacdf841585855cd1498fa6efc688.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/898/article-898-340077.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات