این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
زیست شناسی گیاهی ایران، جلد ۱، شماره ۱، صفحات ۱۳-۲۴

عنوان فارسی بررسی تغییرات پروتئینی در برگ گیاه Lycopersicon esculentum cv. Isfahani تحت تنش شوری با استفاده از تکنیک الکتروفورز دو بعدی
چکیده فارسی مقاله شوری آب یا خاک، یکی از تنش‌های اصلی است و به خصوص در مناطق خشک و نیمه خشک می‌تواند اثری منفی بر تولید محصول بگذارد. به نظر می‌رسد که گیا‌هان با مکانیسم‌های پیچیده‌ای در سطح کل گیاه، سطح سلولی و یا مولکولی به تنش پاسخ می‌دهند. از جمله این پاسخ‌ها تغییر در پروتئین‌های درگیر در مسیرهای سیگنالی تنش، پروتئین‌های مخصوص سم‌زدایی تنش اکسیداتیو و پروتئین‌های با اعمال غیر مستقیم با تنش هستند. نتایج SDS-PAGE تحقیق حاضر برای بررسی تغییرات پروتئین‌ها تحت تنش شوری در گوجه‌فرنگی رقم اصفهانی همراه با کاهش بیان پروتئین‌های 40، 91 و 110 کیلو دالتونی برگ و افزایش بیان پروتئین‌های 20،26 و 50 کیلو دالتون ساقه و 30 و 75 کیلو دالتون ریشه بود. الکتروفورز دو بعدی پروتئین‌های برگ‌های تحت تنش شوری نیز نشان‌دهنده اختلافاتی در شدت نقاط پروتئینی برگ نسبت به گیاهان کنترل بود. در این گیاه 18 لکه پروتئینی به وسیله تنش تغییر نمودند. این لکه‌های پروتئینی دردو گروه کلی جای گرفتند: 1- لکه‌های پروتئینی که بیان آنها در گیاهان تحت تنش شوری افزایش یا کاهش یافته بود و 2- لکه‌های پروتئینی که در گیاهان تحت تنش شوری پدیدار گشته و یا ناپدید شده بودند. از نتایج این مقاله می‌توان دریافت که شوری بر رشد و متابولیسم گیاهان تأثیر گذاشته، همچنین سبب تغییرات مهمی‌در بیان ژن‌های گیاهان می‌گردد و در نهایت به تجمع یاکاهش متابولیت‌های مهمی منجر می‌گردد که در اثر عدم توازن در پروتئین‌های سلولی به وجود می‌آیند. این تغییرات در جهت برقراری مجدد هومئوستازی گیاه و مقاومت در برابر تنش شوری است.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله الکتروفورز دوبعدی، تنش شوری، گیاه گوجه‌فرنگی،

عنوان انگلیسی Study of protein changes in tomato (Lycopersicon esculentum) under salt stress using two dimensional electrophoresis
چکیده انگلیسی مقاله Plants use complicated mechanisms to respond stress, using proteins involve in signaling pathways for detoxification. The results of SDS-PAGE in the present study showed down regulation of proteins with 20, 26 and 50 KDa in stem-leaf and 30 and 75 KDa in roots in tomato cultivar Isfahani. Two-dimensional electrophoresis of proteins in leaf extract under salt stress showed differences in intensity of expression of some protein spots compare to the control. These spot proteins can be categorized into 2 groups: 1- protein spots up regulated or down regulated under salt stress 2- protein spots which appeared or disappeared under salt stress. It can be concluded that salt stress directly or indirectly affects on metabolism.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Two dimensional electrophoresis, Tomato plants, Salt stress

نویسندگان مقاله علی اکبر احسانپور | ali akbar


فریبا امینی |
دانشکده علوم پایه، دانشگاه اراک، اراک، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه اراک (Arak university)


نشانی اینترنتی http://ijpb.ui.ac.ir/article_18761_326597b7aac5ad1afd9d80595dd3af6c.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/898/article-898-340102.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات