این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم دامی، جلد ۲۹، شماره ۱۱۳، صفحات ۳-۱۶

عنوان فارسی بررسی تغییرات آنیونی - کاتیونی جیره بر عملکرد شیردهی، شاخص های تولیدمثلی، اسیدهای چرب شیر و مواد معدنی سرم در گاوهای شیرده هلشتاین در تنش حرارتی
چکیده فارسی مقاله این پژوهش به‌منظور بررسی تاثیر سطوح مختلف تفاوت کاتیون-آنیون جیره (DCAD) بر عملکرد شیردهی، پروفیل اسیدهای چرب شیر، غلظت مواد معدنی پلاسما و ادرار طی تنش حرارتی انجام شد. در این پژوهش 18 راس گاو هلشتاین نوبت زایش سوم با میانگین تولید شیر 5/1±5/43 لیتر در قالب طرح کاملا تصادفی به‌صورت تصادفی به گروه‌های آزمایشی: (1) 200+ میلی اکی والان در کیلوگرم ماده خشک مصرفی (2) 330+ میلی اکی والان در کیلوگرم ماده خشک مصرفی و (3) 550+ میلی اکی والان در کیلوگرم ماده خشک مصرفی اختصاص یافتند. گاوها از روز زایش و بعد از 14 روز عادت‌دهی، سه هفته با گروه‌های بالا تغذیه شدند. نتایج نشان داد سطوح مختلف DCAD بر مقدار مصرف خوراک، تولید شیر و چربی شیر را تحت تاثیر قرار داد وبا افزایش سطح DCAD افزایش یافت (01/0 P <). بیشترین مقدار مصرف خوراک، تولید شیر، چربی شیر و pH خون و ادرار در سطح 550+ میلی اکی والان در کیلوگرم ماده خشک مصرفی بود. همراه با افزایش DCAD فشار نسبی دی اکسیدکربن و مقدار بی‌کربنات خون به‌صورت معنی‌داری کاهش یافت. افزایش سطح DCAD تفاوت کاتیون-آنیون جیره اسیدهای چرب کوتاه زنجیر (C4-C10) را کاهش داد (05/0 P <). به‌طور کلی نتایج پژوهش حاضر نشان داد تفاوت کاتیون-آنیون جیره‌ای در سطح 550+ میلی اکی والان در کیلوگرم ماده خشک مصرفی با افزایش مصرف خوراک، بهبود pH و افزایش قدرت بافری شکمبه سبب بهبود تعادل الکترولیتی بدن شد. همچنین سطح 550+ میلی اکی والان در کیلوگرم عملکرد تولیدی و تولیدمثلی گاوهای شیری را طی تنش حرارتی بهبود داد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله تفاوت کاتیون- آنیون، تنش حرارتی، عملکرد شیردهی، pH خون،

عنوان انگلیسی Considering dietary cation-anion changes on lactation and reproductive performances, milk fatty acids profile and mineral concentrations of serum in lactating dairy cows during heat stress
چکیده انگلیسی مقاله In order to survey the effect of three levels ofdietary cation-anion difference (DACD) on lactating performance, milk fatty acid profile, plasma and urine mineral concentration during heat stress. Eighteen Holstein cows (parity = 3, milk 43.5±1.5 Kg/d) were used in completely randomized design and randomly assigned into three treatments: (1) +20 DACD (mEq/kg DM), (2) +33 DACD (mEq/kg DM) and (3) +55 DCAD (mEq/kg DM). Cows were fed experimental diets for 35 days starting from calving. Results showed dry matter intake (P < 0.001), milk production (P < 0.001) and milk fat percentage (P < 0.001) affected by different levels of dietary cation-anion difference and was greatest in cows received +55 DCAD (mEq/kg DM). Maximum blood pH was found for cows fed +55 DCAD (mEq/kg DM, P < 0.03). Concentration or pressure pCO2 and HCO3 concentrations significantly declined with increasing DCAD. Increasing DCAD significantly affected short chain fatty acids (C4-C10) and C18 fatty acids. Concentration of C18 fatty acids in levels of +20, +33 and +55 DACD (mEq/kg DM) were 14.49, 19.66 and 15.87 respectively. In conclusion dietary cation-anion difference in +55 mEq/kg DM level improved productive and reproductive performances via increasing dry matter intake, improving pH and rumen buffering power and body electrolyte balance, during heat stress.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله آناهیتا سیادتی |
گروه علوم دامی، دانشکده علوم دامی و شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

یدالله چاشنی دل |
گروه علوم دامی، دانشکده علوم دامی و شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

عیسی دیرنده |
گروه علوم دامی، دانشکده علوم دامی و شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری


نشانی اینترنتی http://asj.areo.ir/article_109456_a7892783ba219b9ae341cd65e9c2e471.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/953/article-953-340446.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات