این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم دامی، جلد ۲۹، شماره ۱۱۳، صفحات ۴۱-۵۰

عنوان فارسی مطالعه قابلیت سیلو شدن علوفه آرتیچوک و اثر افزودن سطوح مختلف ملاس بر خصوصیات سیلویی آن
چکیده فارسی مقاله علوفه آرتیچوک (معروف به سیب‌زمینی‌ترشی) در مرحله شروع گلدهی درو شد و پس از چاپر نمودن با سه سطح صفر، پنج و 10 درصد ملاس (در قالب طرح کاملاً تصادفی با سه تیمار و پنج تکرار) در سیلوهای آزمایشگاهی سیلو گردید. پس از گذشت 60 روز، سیلوها باز شد و ضمن نمونه‌برداری، مورد ارزیابی قرار گرفتند. ارزیابی ظاهری علوفه سیلو شده با استفاده از شاخص‌های بو، بافت و رنگ مواد سیلو شده صورت گرفت. بلافاصله پس از نمونه‌برداری نسبت به تعیین pH و ماده خشک اقدام گردید. نیتروژن آمونیاکی، اسیدهای آلی و ترکیبات شیمیایی نمونه‌ها نیز اندازه‌گیری شد. در ارزیابی ظاهری، بوی تخمیر مناسب، عدم تغییر در ساختمان برگ و ساقه و نداشتن چسبندگی و ثابت ماندن رنگ اصلی گیاه مشاهده گردید. با افزایش سطوح ملاس، میزان pH، نیتروژن آمونیاکی، الیاف نامحلول در شوینده خنثی و الیاف نامحلول در شوینده اسیدی به صورت خطی کاهش یافت، اما میزان ماده خشک، ماده آلی و کربوهیدرات‌های محلول در آب به صورت خطی افزایش یافت (01/0P<). با افزایش سطح ملاس غلظت اسید استیک کاهش یافت (01/0P=) اما غلظت اسید لاکتیک و اسید بوتیریک تحت تأثیر قرار نگرفت. به طورکلی می‌توان چنین نتیجه‌گیری نمود که شاخص‌های اصلی (اسید لاکتیک و pH) در سیلاژهای آزمایشی مشابه و قابل قبول بود. بنا براین میزان کربوهیدرات محلول در علوفه آرتیچوک، در مرحله گلدهی، برای تخمیر سیلویی کافی بوده و می‌توان از آن سیلاژ قابل قبولی تهیه نمود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله آرتیچوک، علوفه، سیلاژ، ملاس،

عنوان انگلیسی Study the silage characteristics of Jerusalem artichoke (Helianthus tuberosus) fodder using of different levels of molasses
چکیده انگلیسی مقاله The objective of this study was to evaluate the effect of different levels of molasses on fermentation and chemical composition of Jerusalem artichoke (Helianthus tuberosus) fodder (JAF). A complete randomized design with three treatments and five replications was used. The treatments were as follows: JAF silage, JAF silage mixed with 50g molasses/kg fresh forage, and JAF silage mixed with 100g molasses/kg fresh forage. The forage was cut at early flowering stage and chopped in a stationary machine. The chopped fodder was ensiled in experimental silos (12 liter capacity), equipped with nylon for gas escape. The material was compacted manually, placing approximately 10 kg fresh forage in each silo. The silos were open 60 days after closing for apparent evaluation (color, smell and tissue) and sampling. When silos were opened sub-samples of approximately 50 g were collected to analyze for pH, ammonia-N and organic acids (acetic, propionic, butyric, iso-butyric, valeric, iso-valeric lactic acid). Another 50 g sub-sample was used for determining chemical composition (DM, total nitrogen, Ash, water soluble carbohydrate, NDF and ADF). Results showed that pH, ammonia-N, NDF, and ADF were decreased and content of DM, OM and water soluble carbohydrate of silage increased (P< 0.001) by increasing level of molasses. However, as molasses levels increased, a linear decrease for acetate was observed (P=0.01) but lactate and butyrate were not affected. In conclusion, the fodder yield of Jerusalem artichoke had enough quantity of water soluble carbohydrate for reasonable fermentation in silage.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Helianthus tuberosus, forage, silage, molasses

نویسندگان مقاله نادر پاپی |
استادیار مؤسسه تحقیقات علوم دامی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، تهران، ایران.
سازمان اصلی تایید شده: سازمان تحقیقات

فرخ کفیل زاده |
استاد گروه علوم دامی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه رازی کرمانشاه، کرمانشاه، ایران.
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه رازی (Razi university)

حسن فضایلی |
استاد مؤسسه تحقیقات علوم دامی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، تهران، ایران.
سازمان اصلی تایید شده: سازمان تحقیقات


نشانی اینترنتی http://asj.areo.ir/article_109460_8e24105e5451b19d148bb271d64f2b4a.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/953/article-953-340449.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات