این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم دامی، جلد ۲۹، شماره ۱۱۳، صفحات ۵۱-۶۶

عنوان فارسی تعیین زیست فراهمی کلسیم صدف معدنی اردبیل و بررسی امکان کاربرد آن در جیره غذایی جوجه‌های گوشتی
چکیده فارسی مقاله برای بررسی ترکیبات معدنی صدف معدنی تولیدی در شهرستان کوثر استان اردبیل، دو آزمایش انجام شد. در آزمایش اول در 6 نمونه مرکب و یک نوع صدف تجاری، میزان کلسیم، فسفر، منیزیم، فلوئور و فلزات سنگین تعیین و میزان حلالیت در اسید کلریدریک 1/0 نرمال و آب مقطر دوبار تقطیر، انجام شد. فقط میزان کلسیم و حلالیت صدف اردبیل کمتر از صدف تجاری بود(05/0p<). در آزمایش دوم از 240 قطعه جوجه گوشتی جنس نر سویه راس 308 در قالب طرح کاملا تصادفی با 5 تیمار و 4 تکرار دارای 12 قطعه از سن 1 الی46 روزگی استفاده شد. تیمارها شامل یک جیره شاهد متوازن شده با صدف تجاری به عنوان منبع کلسیم و 4 جیره آزمایشی که در آنها به ترتیب 25، 50، 75 و 100 درصد کلسیم تامین شده که با کلسیم حاصل از صدف اردبیل جایگزین شده، بودند. شاخص‌های عملکردی رشد، خصوصیات لاشه، صفات مورفولوژیکی استخوان درشت نی تحت تاثیر تیمارهای آزمایشی قرار نداشت. ابقاء ظاهری کلسیم و غلظت کلسیم خون در تیمارهای شاهد و 25 درصد صدف اردبیل بالاتر از تیمار 100 درصد صدف اردبیل بود(05/0p<). در مرحله رشد بالاترین ارزش زیست‌فراهمی نسبی کلسیم به میزان 63/110 در جیره با 25 درصد صدف اردبیل و 75 درصد صدف تجاری و در مرحله پایانی در جیره با 75 درصد صدف اردبیل و 25 درصد تجاری به میزان 88/105حاصل شد. به‌طور کلی مطابق شاخص‌های عملکردی و مورفولوژیکی استخوان می‌توان صدف تجاری را در جیره غذایی جوجه‌های گوشتی با صدف اردبیل به صورت صددرصد جایگزین کرد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله اردبیل، صدف معدنی، زیست‌فراهمی، جوجه گوشتی،

عنوان انگلیسی Determination of calcium bioavailability in Ardabil mineral oyster and it utilization in diet of broiler chickens
چکیده انگلیسی مقاله To investigate the mineral composition of mineral oyster produced in Khowsar city of Ardabil province, two experiments were performed. In the first study, in six composed samples and one type commercial oyster level of calcium, phosphorus, magnesium, fluorine and their solubility of in 0.1 N of HCL and double distillated water, were done. Only calcium amount and solubility rate in Ardabil oyster, lower than commercial oyster (p< 0.05). In second stage, were used of 240 one day old male Ross 308 broiler chickens in completed randomized design with 5 treatments by 4 replicates containing 12 chicks from 1-46 day old. In these experiment, Replaced commercial oyster with Ardabil oyster in five levels (0, 25, 50, 75 and 100). Performance indexes, carcass traits, tibial bone morphology had not significant in different treatments. Calcium apparent retention and blood calcium concentration in treatments containing 75 and 100 percent of commercial oyster was higher than diet containing 100 percent Ardabil oyster (p< 0.05). The highest relative bioavailability (RBV) about 110.63 was seen in diets containing 25 percent Ardabil oyster plus 75 percent commercial oyster in grower phase and vice versa in finisher phase. Overall, based on performance indexes and bone morphologic traits, commercial oyster in broiler chicken diets could be replaced by 100 percent level of Ardabil oyster.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Ardabil, Mineral oyster, Bioavailability, Broiler chicken

نویسندگان مقاله محمود صحرایی |
بخش تحقیقات علوم دامی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل مغان ، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، اردبیل، ایران
سازمان اصلی تایید شده: مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی اردبیل

سید عبدالله حسینی | seyed abdollah
موسسه تحقیقات علوم دامی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرج، ایران.
سازمان اصلی تایید شده: سازمان تحقیقات

اباذر قنبری |
بخش تحقیقات علوم دامی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل مغان ، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، اردبیل، ایران.
سازمان اصلی تایید شده: مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی اردبیل

علی مصطفی تهرانی | mostafa tehrani
موسسه تحقیقات علوم دامی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرج، ایران.
سازمان اصلی تایید شده: سازمان تحقیقات

سولماز رحیمی |
ادراه کل امور عشایری استان اردبیل، ایران.


نشانی اینترنتی http://asj.areo.ir/article_109462_17e1bcb388a6ae9cdd58b2112c4363f7.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/953/article-953-340450.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات