این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم دامی، جلد ۲۹، شماره ۱۱۳، صفحات ۹۹-۱۱۰

عنوان فارسی محصول فرعی پسته به‌عنوان یک خوراک علوفه‌ای در تغذیه نشخوارکنندگان - یک مقاله مروری (بخش دوم: نیتروژن آمونیاکی، پروتئین میکروبی، تخمیر و بیوهیدروژناسیون شکمبه‌ای، متان و متابولیت‌های خون)
چکیده فارسی مقاله این مقاله با هدف گردآوری و جمع‌بندی نتایج مطالعات انجام شده در رابطه با تاثیر مصرف محصول فرعی پسته در جیره بر تخمیرات شکمبه‌ای، سنتز پروتئین میکروبی، کنترل متان و جنبه‌های مختلف فیزیولوژیک نشخوارکنندگان تهیه شده است. نتایج نشان می‌دهد که در بیش‌تر آزمایشات غلظت نیتروژن آمونیاکی شکمبه با استفاده از محصول فرعی پسته در جیره کاهش یافته است، هرچند با جیره‌های حاوی محصول فرعی پسته سنتز پروتئین میکروبی نسبت به گروه‌های شاهد کمتر بوده است. با افزایش نسبت محصول فرعی پسته در جیره‌های آزمایشی، غلظت کل اسیدهای چرب فرار کاهش یافته است، که در برخی از آزمایشات با کاهش جمعیت کل باکتری‌های شکمبه نیز همراه بوده است. نتایج برخی از مطالعات نشان می‌دهد که استفاده از محصول فرعی پسته می‌تواند راهکاری مفید برای افزایش CLA در شیر بزهای سانن باشد. همچنین استفاده از این محصول در کاهش تولید متان موثر بوده است. به‌طور کلی، استفاده از سطوح مختلف محصول فرعی پسته در جیره دام‌های مختلف نشان داده است که تاثیر نامطلوبی بر متابولیت‌های خونی، فراسنجه‌های هماتولوژی، فعالیت کلیه‌ها و کبد نداشته است.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله محصول فرعی پسته، تخمیر شکمبه‌ای، متان، متابولیت‌های خون،

عنوان انگلیسی Pistachio by-product as a forage source for ruminant nutrition: A review (Part B: Ammonia, microbial protein synthesis, fermentation, and biohydrogenation in the rumen, methane, and blood metabolites)
چکیده انگلیسی مقاله This review aimed to collect and summarize all available current evidence of the effects of pistachio by-product (PBP) on rumen fermentation and biohydrogenation, microbial protein synthesis, methane emission, physiological parameters and blood metabolites in ruminants. The results showed that the concentration of NH3-N and efficiency of microbial nitrogen synthesis in the rumen decreased in PBP supplemented diets, although the PBP diets had lower microbial protein synthesiscompared to the control groups. By increasing PBP supplementation the concentrations of total volatile fatty acids and the total population of the rumen bacteria in the rumen were reduced in some experiments. Some studies suggest that the use of PBP can be a useful strategy for increasing the CLA content of milk fat in Saanen dairy goats. This by-product is effective in reducing methane emissions from livestock. In general, PBP can be used in ruminant diets at inclusion levels up to 300 g/kg, or more without interfering with performance, ruminal fermentation, blood metabolites, hematological parameters, and kidney and liver function.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله پیروز شاکری |
استادیار پژوهشی بخش تحقیقات علوم دامی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی استان کرمان

مرتضی حسینی غفاری | hoseini ghafari
دانشجوی فوق دکتری علوم دامی، دانشکده کشاورزی، غذا و علوم تغذیه، دانشگاه آلبرتا، کاناد.

حسن فضایلی |
استاد پژوهشی موسسه تحقیقات علوم دامی کشور، سازمان تحقیقات ، آموزش و ترویج کشاورزی، تهران، ایران.
سازمان اصلی تایید شده: سازمان تحقیقات


نشانی اینترنتی http://asj.areo.ir/article_109467_028e597c96f731f7838ff8ab39cfe480.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/953/article-953-340454.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات