این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم دامی، جلد ۲۹، شماره ۱۱۳، صفحات ۱۱۱-۱۲۲

عنوان فارسی اثر پودر زردچوبه، دارچین، پروبیوتیک و آنتی‌بیوتیک بر عملکرد رشد و فراسنجه‌های خونی جوجه‌های گوشتی در دوره‌ی آغازین
چکیده فارسی مقاله به منظور بررسی اثر پودر زردچوبه، دارچین، پروبیوتیک و آنتی‌بیوتیک بر عملکرد رشد، فراسنجه-های خونی و پاسخ ایمنی جوجه‌های گوشتی در دوره‌ی آغازین، آزمایشی در قالب طرح کاملاً تصادفی با 7 تیمار در چهار تکرار انجام شد. تیمارهای آزمایشی شامل: 1- تیمار شاهد، 2- جیره‌ی حاوی 150 میلی‌گرم در کیلوگرم آنتی‌بیوتیک آویلامایسین، 3- جیره‌ی حاوی 100 میلی‌گرم در کیلوگرم پروتکسین، 4و5 - جیره‌ی پایه حاوی 5 و 5/7 گرم در کیلوگرم پودر زردچوبه، 6 و7- جیره‌ی پایه حاوی 5 و 5/7 گرم در کیلوگرم پودر دارچین بود. نتایج نشان داد که وزن بدن، خوراک مصرفی و ضریب تبدیل غذایی تحت تاثیر تیمارهای مختلف قرار نگرفت (05/0p>). پروتئین‌کل، آلبومین، کلسترول و تری‌گلیسرید پلاسما تحت تاثیر تیمارهای آزمایشی قرار گرفتند (05/0>p). تیمار شاهد پایین‌ترین سطح آنزیم آلکالین‌فسفاتاز را داشت که با تیمارهای دیگر اختلاف معنی دار داشت (05/0>p). بالاترین سطح کلسیم و فسفر در تیمار پروبیوتیک و کمترین آن در تیمار شاهد مشاهده شد (05/0>p). استفاده از افزودنی‌های مختلف تاثیری بر عیار آنتی بادی علیه گلبول قرمز گوسفندی نداشت (05/0
کلیدواژه‌های فارسی مقاله جوجه‌های گوشتی، دارچین، زرد چوبه، عملکرد، فراسنجه‌های خونی،

عنوان انگلیسی Effects of Turmeric, cinnamon powder, probiotic and antibiotic supplements in diets on broiler performance, blood biochemistry and immune response
چکیده انگلیسی مقاله A trial was conducted to study the effects of the aromatic plant Turmeric, cinnamon powder, probiotic (Protexin) and avilamycin on broiler performance, blood biochemical parameters and immune response in a completely randomized design with seven dietary treatments and four replications. Treatments were: control, 150 mg/kg avilamycin, 100 mg/kg protexin, 5 g/kg ground Turmeric, 7.5 g/kg ground Turmeric, 5 g/kg ground cinnamon and 7.5 g/kg ground cinnamon. In general, body weight, feed consumption and feed conversion ratio were not affected by dietary treatments compared to the control birds (P>0.05). Total protein, albumin, cholesterol and triglyceride affected by treatments (P< 0.05). Control group had the lowest Alkaline phosphatase enzyme that significantly differ with other groups (P< 0.05). The highest and lowest level of calcium and phosphorus were observed in protexin and control group respectively (P< 0.05). In this experiment, use of different feed additives had no significance on antibody response. In general, current results showed that the use of feed additives had the greatest impact on blood parameters in the early period and in this study, probiotic treatment had positive effects on blood parameters as compared to other additives.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله broiler, cinnamon, Turmeric, Performance, blood biochemistry

نویسندگان مقاله محمد حسین نعمتی | mohammad hossein
استادیار مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان زنجان
سازمان اصلی تایید شده: مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی زنجان

سید عبداله حسینی | seyed abdollah
دانشیار، موسسه تحقیقات علوم دامی کشور،کرج.

وحید قاسملو |
کارشناس ارشد موسسه تحقیقات علوم دامی کشور

امیر میمندی پور |
استادیار، پژوهشگاه ملی ژنتیک و زیست فناوری


نشانی اینترنتی http://asj.areo.ir/article_109468_20a1b75db92a0020a76f7fcbd7aa748b.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/953/article-953-340455.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات