این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 5 دی 1404
علوم دامی
، جلد ۲۹، شماره ۱۱۳، صفحات ۱۵۱-۱۶۰
عنوان فارسی
تاثیر سطوح مختلف میوه زرشک بر عملکرد، ایمنی و فراسنجههای خونی در جوجههای گوشتی
چکیده فارسی مقاله
این آزمایش به منظور بررسی اثر سطوح مختلف دانه زرشک بر عملکرد، صفات لاشه، فراسنجههای خونی، پاسخ ایمنی و آنتیاکسیدانی جوجههای گوشتی انجام شد. در این مطالعه 240 قطعه جوجه گوشتی نر سویه راس 308، در قالب طرح آماری کاملاً تصادفی با 5 تیمار و 4 تکرار )12 قطعه جوجه در هر تکرار( استفاده شد. تیمارهای آزمایشی شامل 5 سطح میوه زرشک (شاهد، 1، 2، 3 و 4 درصد) بودند. صفات مورد مطالعه شامل میانگین خوراک مصرفی ، افزایش وزن و ضریب تبدیل غذایی، تیترآنتیبادی تولید شده علیه نیوکاسل، آنزیمهای آنتیاکسیدانی و فراسنجههای خونی بودند. سطوح گلوکز و کلسترول، وزن قلب و چربی محوطه بطنی بطور معنیداری کاهش یافت (05/0P<). میوه زرشک میزان فعالیت آنزیمهای سوپر اکسید دیسموتاز و گلوتاتیون پراکسیداز و HDL را به طور معنیداری افزایش داد (05/0P<). در پایان، نتایج این آزمایش نشان داد که گرچه افزودن میوه زرشک در همه سطوح، سبب بهبود فعالیت آنزیمهای آنتیاکسیدانی گردید، اما فقط در سطح 3 درصد آن، موجب بهبود مقادیر گلوکز، کلسترول و HDL خون جوجه های گوشتی شد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
جوجه گوشتی، میوه زرشک، عملکرد، صفات لاشه، پاسخ ایمنی،
عنوان انگلیسی
Effects of different levels of Berberis Vulgaris in broiler chicken diets on performance, immune system and blood parameters
چکیده انگلیسی مقاله
This study was conducted to evaluate the effects of feeding different levels of Berberis Vulgaris fruit on performance, carcass traits, blood parameters, immune and antioxidant systems of broiler chickens. 240 commercial broilers (Ross 308) were randomly assigned to a five treatments (with four replicants and 12 birds in each replicate). The treatments were 5 levels (0%, 1%, 2%, 3% and 4%) of Berberis Vulgaris fruit. Average daily feed intake, body weight gain and feed conversion ratio, titers of antibodies against Newcastle, antioxidant enzyme levels and blood parameters were the traits under consideration. Glucose and total cholesterol levels as well as weight of heart and abdominal fat were significantly decreased (P< 0.05). Berberis Vulgaris fruit markedly increased the levels of antioxidants enzyme activity (SOD and GPx) and HDL (P< 0.05). Triglyceride, LDL, titers of antibodies against Newcastle, average daily feed intake, body weight gain, feed conversion ratio, the relative weight of spleen, bursa, tight and breast were not significantly changed. Generally, this experiment revealed that although addition of all levels of Berberis vulgaris fruit improved antioxidant enzymes activity, only the level of 3 percent had a favorable effect on blood glucose, cholesterol and HDL of broilers.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
مرضیه ایزدخواه |
دانشجوی کارشناسی ارشد فیزیولوژی دام، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بیرجند
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه بیرجند (Birjand university)
هادی سریر |
استادیار گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بیرجند
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه بیرجند (Birjand university)
محمد باقر منتظر تربتی | mohammad bagher montazer torbati
استادیار گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بیرجند.
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه بیرجند (Birjand university)
حسین نعیمی پور یونسی |
مربی آموزشی گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بیرجند
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه بیرجند (Birjand university)
نشانی اینترنتی
http://asj.areo.ir/article_109472_23b5d8ce8fbc6dc09768b2629e39b66c.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/953/article-953-340459.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات