این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم دامی ایران، جلد ۴۷، شماره ۳، صفحات ۴۷۳-۴۸۰

عنوان فارسی ویژگی‌های فیزیکی، ترکیب شیمیایی و زیربخش‌های پروتئینی تفاله‌های چغندرقند ایران در مقایسه با مقادیر جدول‌های سیستم کربوهیدرات و پروتئین خالص کرنل
چکیده فارسی مقاله هدف از این پژوهش تعیین ویژگی‌های فیزیکی، ترکیب شیمیایی و جداسازی زیربخش‌های پروتئینی تفاله‌های چغندرقند تولیدشده در ایران و مقایسه آن با مقادیر جدول‌های سیستم کربوهیدرات و پروتئین خالص کرنل بود. شمار 39 نمونه از سیزده کارخانه قند و شکر از سراسر کشور گردآوری و بررسی شد. توزیع اندازه ذرات نمونه‌ها با استفاده از غربال پنسیلوانیا تعیین شدند. نتایج نشان داد که تفاله‌های چغندرقند تولیدشده در کشور در مقایسه با مقادیر ارائه‌شده در جدول‌های سیستم کربوهیدرات و پروتئین خالص کرنل به‌طور معنی‌داری (01/0 > P) پروتئین خام (6/10 در برابر 8/9 درصد) و عصاره اتری (90/0 در برابر 60/0 درصد) بیشتر و ماده آلی (9/92 در برابر 7/94 درصد) و الیاف نامحلول در شوینده خنثی (6/40 در برابر 6/44 درصد) کمتر داشتند. افزون بر این، تفاله‌های چغندرقند در مقایسه با مقادیر ارائه‌شده در جدول‌های سیستم کربوهیدرات و پروتئین خالص کرنل پروتئین محلول (2/39 در برابر 5/26 درصد)، زیربخش پروتئینی A (6/35 در برابر 5/25 درصد)، 1B (6/3 در برابر 0/1 درصد) بیشتر و زیربخش پروتئینی 2B (7/11 در برابر 4/20 درصد) و 3B (2/37 در برابر 8/41 درصد) کمتری (بر پایه درصدی از پروتئین خام) داشتند (01/0>P). بر این پایه، تنها 25 و 10 درصد از نمونه‌های گردآوری‌شده به ترتیب از نظر پروتئین خام و الیاف نامحلول در شوینده خنثی ارزشی همسان با مقادیر یادشده در جدول سیستم کربوهیدرات و پروتئین خالص کرنل داشتند. بنابراین، توصیه جدی می‌شود که تفاله چغندرقند پیش از متوازن کردن جیره‌ها توسط مشاوران تغذیه‌ای و یا پرورش‌دهندگان تجزیه شود یا دست‌کم از میانگین مقادیر گزارش‌شده در این آزمایش برای متوازن‌تر کردن بیشتر جیره‌ها استفاده شود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله ترکیب شیمیایی، تفاله چغندرقند، ویژگی‌های فیزیکی،

عنوان انگلیسی Physical characteristics, chemical composition and protein fractions of Iran sugar beet pulps compared with tabular values of Cornell net carbohydrate and protein system
چکیده انگلیسی مقاله   The aim of this study was to evaluate the physical characteristics, chemical composition and protein fractions of sugar beet pulp produced in Iran and comparing them with the tabular values of Cornell net Carbohydrate and Protein System. A total of 39 samples of 13 different sugar factories were sampled from Iran-wide. Particle size distributions of samples were determined using the Penn State Particle Separator. Results showed that collected samples of sugar beet pulp had significantly (P < 0.01) greater CP (10.6 vs. 9.8) and EE (0.90 vs. .60) concentrations and lesser OM (92.9 vs. 94.7) and NDF (40.6 vs. 44.6) contents compared to the tabular values. Furthermore, sugar beet pulp, based on CP%, had greater soluble protein (39.2 vs. 26.5), A fraction (35.6 vs. 25.5), B1 fraction (3.6 vs. 1.0) and lesser B2 fraction (11.7 vs. 20.4) and B3 fraction (37.2 vs. 41.8) than the tabular values (P < 0.01). Accordingly, only 25 and 10% of collected samples had an equal value to the tabular values in terms of CP and NDF concentrations, respectively. Therefore, it is highly recommended that beet pulp is analyzed before balancing rations by nutrition consultants and/or dairy producers or average values resulted from this research are used at least in order to have more balanced diets.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله نیما نادری |
دانشجوی سابق کارشناسی ارشد تغذیه نشخوارکنندگان، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهان، اصفهان 83111-84156 ، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه صنعتی اصفهان (Isfahan university of technology)

غلامرضا قربانی |
استاد، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهان، اصفهان 83111-84156 ، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه صنعتی اصفهان (Isfahan university of technology)

علی صادقی سفید مزگی |
استادیار، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهان، اصفهان 83111-84156 ، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه صنعتی اصفهان (Isfahan university of technology)


نشانی اینترنتی http://ijas.ut.ac.ir/article_59923_a4bda637b69da451e06f8f3e428f6c7d.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/954/article-954-340462.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات