این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
فرآوری و نگهداری مواد غذایی، جلد ۸، شماره ۱، صفحات ۱۰۷-۱۲۴

عنوان فارسی
چکیده فارسی مقاله
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Effect of wrapping, chemical and thermal treatments on fruit shelf life and quality in pomegranate cv. Shirin Kolbad
چکیده انگلیسی مقاله Pomegranate is native to subtropical regions of Iran. Losses of horticultural products are a major problem in the postharvest chain. In this experiment, six different wrapping (polyethylene and paper covering), chemical (calcium chloride and wax) and thermal (4 °C and outdoor) treatments were applied on the fruits of pomegranate cv Shirin Kolbad and some physicochemical properties were measured in control fruits at harvesting time and in treated fruits two and four months after storage. The study showed that different treatments did not have any significant influence on phenol and flavonoid, but they increased after four months of storage. Control fruits showed the highest amounts of total soluble solids (20.01 °Brix), acidity (0.35 mg/100 ml fruit juice) and vitamin C (31.81 mg/100 ml fruit juice), but the lowest amount of PH (2.47). The highest amount of glucose was observed in treatments polyethylene and paper covering (0.98 and 0.84 g/100 ml fruit juice, respectively) and the highest amount of fructose (22.89 g/100 ml fruit juice) was seen in fruits stored in 4 °C. The results also showed that after four months of storage uncovered fruits had the highest amount of anthocyanin, which can be due to the higher concentration of CO2 under the coverage. The results showed that after four months of storage, polyethylene and wax had the best effect on preventing the weight loss and on the keeping the properties of pomegranate fruits.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله کوثر نیکدل |
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

اسماعیل سیفی |
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

مهدی شریفانی |
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

خدایار همتی |
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان


نشانی اینترنتی http://ejfpp.gau.ac.ir/article_3138_e46a96472f4174f68e43a4606ddb655c.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/997/article-997-340649.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده en
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات