این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
فرآوری و نگهداری مواد غذایی، جلد ۵، شماره ۱، صفحات ۱۱۱-۱۲۴

عنوان فارسی
چکیده فارسی مقاله
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Composition of essential oil from Aegle marmelos peel extracted by microwave assisted hydrodistillation and microwave assisted with pretreatment ultrasound
چکیده انگلیسی مقاله In this research, microwave-assisted hydrodistillation (MD) with pretreatment ultrasound (US) 45 and 90 min of essential oils from fresh Aegle marmelos peel were used and the results were compared with those obtained by hydrodistillation technique (HD) in terms of extraction yield/efficiency, extraction time, chemical composition and quality of the essential oil. All experiments were performed with at least three replicates. They were done according to GLM method and LSD Test in the SAS software system. The values obtained for essential oil from Aegle marmelos was achieved 2.00±0.2% and 1.97±0.2% by MD with pretreatment US (45 and 90 min) and 2.02±0.2% by MW. By using GC-MS system the compositions of essential oils extracted were identified. The major component of essential oils obtained by both methods was limonene. There is no significant effect on the yield of essential oil and quality of essential oils extracted by MD with pretreatment US as compared to MW method.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله رویا شکاری |
باشگاه پژوهشگران جوان دانشگاه آزاد اسلامی، واحد ورامین، پیشوا، گروه صنایع غذایی، ورامین

کرامت اله رضایی |
گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشگاه تهران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تهران (Tehran university)

سیمین اسدالهی |
گروه صنایع غذایی، دانشگاه آزاداسلامی، واحد ورامین


نشانی اینترنتی http://ejfpp.gau.ac.ir/article_1569_8ed4a36ac0107867da4eb6aff5bd2e53.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/997/article-997-340686.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده en
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات