این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
فرآوری و نگهداری مواد غذایی، جلد ۴، شماره ۲، صفحات ۱-۱۴

عنوان فارسی
چکیده فارسی مقاله
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Studies physicochemical and Organoleptic properties in process of plum fruit, using hurdle technology of Osmo-dehydofreezing
چکیده انگلیسی مقاله Osmo-dehydofreezing is a combined process consisting of osmotic dehydration followed by air dehydration and then freezing. Osmodehydro freezing is an advances method with osmodrying and freezing of fruits and vegetables. Purpose of This study is the production of products with high shelf life properties. In this study plums samples after peeling were dipped in solutions contain of sucrose, ascorbic acid and citric acid with different percentage. Then the moisture was reduced under 65°C hot air up to 38%. The samples immediately were freezed in-40°C after cooling in 4-5°C and stored in -20°C. Osmodehydrated producte were analyzed for aw, PH, suger, ascorbic acid with spectroscopic method and organoleptic test, after defrost in 20 degree centigrade during 80 days, 20 days interval. Statistical analysis of data was done in randomized plan (p
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله پرستو کریمی فر |
دانشگاه آزاد اسلامی، واحد قوچان، گروه صنایع غذایی
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه آزاد اسلامی قوچان (Islamic azad university of ghoochan)

ریحانه احمدزاده قویدل | ahmadzadeh ghavidel
دانشگاه آزاد اسلامی، واحد قوچان، گروه صنایع غذایی
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه آزاد اسلامی قوچان (Islamic azad university of ghoochan)

مهدی قیافه داودی | ghiafeh davoodi
مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی، مشهد
سازمان اصلی تایید شده: مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی


نشانی اینترنتی http://ejfpp.gau.ac.ir/article_1568_875ed60784300bdaa35ff81348fffc16.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/997/article-997-340687.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده en
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات