این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
یکشنبه 30 آذر 1404
فرآوری و نگهداری مواد غذایی
، جلد ۴، شماره ۱، صفحات ۳۷-۴۶
عنوان فارسی
چکیده فارسی مقاله
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Effects of green Continuous Waves Laser on physicochemical properties of egg Albumen proteins
چکیده انگلیسی مقاله
Application of optical radiation such as laser and other short wavelength radiation for inactivation of many food-borne pathogen microorganisms in food industry (as major challenges in the food industry and so that many diseases are resulted from this food contamination) was known as a new technology. Material and Methods: effects of green Continuous Waves lasers on structural (using SDS-PAGE method) and physicochemical properties (organoleptic and pH value) of egg Albumen proteins was studied. Finding: The results of SDS-PAGE showed that none of the laser radiation treatments, had not changes in structural nor Organoleptic properties (including color and odor quality) of egg white proteins even at the highest time used, Evaluation of the pH values showed no significant difference between control and treated samples in this study. Conclusion: using of the green continuous-wave laser irradiation method in the food industry can be considered as a new sanitation method for breaking eggs.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
رزاق محمودی |
استادیار گروه بهداشت مواد غذایی و آبزیان، دانشکده دامپزشکی دانشگاه تبریز
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تبریز (Tabriz university)
ابراهیم صفری |
استادیار گروه فیزیک، دانشگاه تبریز
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تبریز (Tabriz university)
محمد سعید حسین زاده | mohammad saeed
دانش آموخته دکترای حرفه ای دامپزشکی دانشگاه تبریز
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تبریز (Tabriz university)
نشانی اینترنتی
http://ejfpp.gau.ac.ir/article_1561_f8268531bd3e7266973daeae1e797929.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/997/article-997-340696.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
en
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات