این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
سه شنبه 2 دی 1404
فرآوری و نگهداری مواد غذایی
، جلد ۱، شماره ۲، صفحات ۱۰۳-۱۲۰
عنوان فارسی
چکیده فارسی مقاله
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Investigation of moisture content effect on physical properties of Russian olive fruit (Elaeagnus angustifolia L.)
چکیده انگلیسی مقاله
This study was conducted to investigate some moisture-dependent engineering properties of Russian olive fruit including fruit dimensions, one thousand seed mass, surface area, sphericity, bulk and true density, angle of sliding and static friction coefficient against different surfaces. The physical properties of Russian olive fruit were evaluated as a function of moisture content in the range of 5.75-30.48% d.b. The average length, width, thickness and one thousand seed mass were 18.11 mm, 12.56 mm, 12.2 mm and 102 g, respectively at moisture content of 5.75% d.b. The geometric mean diameter and sphericity increased from 13.68 to 14.01 mm and 75.57 to 76.03% as moisture content increased from 5.75 to 30.48% d.b., respectively, while bulk density decreased from 440.52 to 423.12 kgm−3 in the same moisture range, true density increased from 854.12 to 936.25 kgm−3, and the corresponding porosity increased from 48.42 to 54.8%. As the moisture content increased from 5.75 to 30.48% d.b., the angle of sliding, terminal velocity and surface area were found to increase from 26.5 to 32.5º, 6.1 to 6.32 ms-1 and 587.62 to 616.31 mm2, respectively. The static coefficient of friction increased on three structural surfaces namely, glass (0.286-0.356), stainless steel (0.344-0.419) and plywood (0.305-0.375) in the moisture range from 5.75 to 30.48% d.b.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
نشانی اینترنتی
http://ejfpp.gau.ac.ir/article_555_d86798a8e1ca0a520b459f92b2f6a5d2.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/997/article-997-340766.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
en
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات