این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
فرآوری و نگهداری مواد غذایی، جلد ۱، شماره ۲، صفحات ۱۲۱-۱۳۸

عنوان فارسی
چکیده فارسی مقاله
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Application of Microsoft Excel in the Design and optimization of a Belt Dryer
چکیده انگلیسی مقاله In this project, first we introduced a general rule for the design of drying processes and then, we have applied Microsoft Excel for this purpose. Belt dryer is one of the most common dryers in the food industry. In this study, our aim was to process carrot by this dryer. We optimized the target function (total annual cost or TAC) and investigated the influence of design variables on this target function. This was done by preparation of the equations related to heater, belt dryer, fan, belt drive shaft, electrical energy requirements and cost analysis including the annual operating cost, equipment cost, investment return factor, and finally TAC. Our results revealed that among design variable, an increase in air humidity reduces the TAC and an increase in air temperature, drying air velocity, and belt width caused an increase in TAC.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله

نشانی اینترنتی http://ejfpp.gau.ac.ir/article_556_1cb70881388cd50e5f683c603af4d602.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/997/article-997-340767.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده en
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات