این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
فرآوری و نگهداری مواد غذایی، جلد ۱، شماره ۱، صفحات ۱۳-۲۹

عنوان فارسی
چکیده فارسی مقاله
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Study of Production and Stability of Iced Tea Beverage from Black Tea Dust
چکیده انگلیسی مقاله In Iran, there are about 10% losses in black tea processing, which is called tea dust. Tea dust is produced through black tea screening, during the last stage of production. In this research, regarding the increasing demand for new beverages, the production of iced tea beverage using black tea dust was investigated. Process of iced tea involved tea solid extraction and then mixing with edible acids, flavors, sugars or non-nutritional sweeteners. The effects of extraction temperature and time on the extractability were examined. Tea cream and haze of extracts were also determined using gravimetric and spectrophotometric methods, respectively. The extracted components, which cause tea cream and haze formation in final product increased with increasing of temperature. A sharp increase was observed when extraction temperature increased from 50 to 60oC. There was no significant difference (P
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله

نشانی اینترنتی http://ejfpp.gau.ac.ir/article_701_f994cb8cc221c6da4290192ba98db7a1.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/997/article-997-340770.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده en
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات