این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
سه شنبه 18 آذر 1404
فیض
، جلد ۱۸، شماره ۴، صفحات ۳۰۸-۳۱۶
عنوان فارسی
بررسی اثر ضد دردی عصاره آبی میوه سنجد در موش های صحرایی
چکیده فارسی مقاله
سابقه و هدف: به دلیل عوارض ناشی از داروهای شیمیایی، مطالعات مختلفی جهت بررسی اثر ضد دردی گیاهان صورت گرفته است. عصاره آبی سنجد دارای مقادیر زیادی از ترکیبات پلی فنولی و فلاونوئیدی می باشد. با توجه به اثر ضد درد و ضد التهابی ترکیبات فلاونوئیدی موجود در گیاهان، این مطالعه بهمنظور بررسی اثر ضد دردی عصاره آبی سنجد در موشهای صحرایی صورت گرفت. مواد و روش ها: این تحقیق تجربی بر روی 50 سر موش صحرایی نر که به طور تصادفی به پنج گروه 10 تایی شامل 4 گروه دریافت کننده عصاره آبی سنجد با دوزهای 50، 100، 200 و 400 میلی گرم بر وزن بدن و گروه کنترل تقسیم شدند، انجام شد. عصاره آبی سنجد هر روز و به مدت 4 هفته به صورت گاواژ تجویز شد. در نهایت، اثر ضد دردی این عصاره توسط آزمون های آلودینیای حرارتی، آلودینیای مکانیکی، هایپرآلژزیای حرارتی و آزمون فرمالین ارزیابی شد. نتایج: نتایج مطالعه حاضر نشان داد که عصاره آبی سنجد به طور قابل توجهی نمره درد را در آزمون های آلودینیای حرارتی، آلودینیای مکانیکی، هایپرآلژزیای حرارتی و آزمون فرمالین کاهش می دهد (0/05>P) . نتیجه گیری: عصاره آبی سنجد بهصورت وابسته به دوز دارای اثر ضد دردی قابل توجهی در موش های صحرایی می باشد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Evaluating the analgesic effect of the aqueous extract of Elaeagnus angustifolia in rats
چکیده انگلیسی مقاله
Background: Considering the side effects of chemical drugs, several studies have been conducted to investigate the analgesic effect of plants. The aqueous extract of Elaeagnus angustifolia L. contains high levels of polyphenols and flavonoids. Considering the analgesic effect of such compounds, this study was designed to estimate the analgesic effect of the E. angustifolia aqueous extract in rats.Materials and Methods: In this experimental study, 50 male Wistar rats were randomly allocated into 5 groups (n=10 for each): the groups received the E. angustifolia aqueous extract (50, 100, 200 and 400 mg/kg) and control group. The aqueous extract was administered through gavage every day for 4 weeks. Finally, the pain level was evaluated using the mechanical and thermal allodynia, thermal hyperalgesia and formalin tests. Results: Our results showed that supplementation of E. angustifolia aqueous extract significantly reduced pain scores in thermal allodynia, mechanical allodynia, hyperalgesia and formalin test (P< 0.05). Conclusion: Aqueous extract of E. angustifolia has a prominent dose-dependent analgesic effect on rats.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
امید رضا تمتاجی | omid reza tamtaji
سید علیرضا طلایی | sayyed alireza talaei
سید مهدی تخت فیروزه | sayyed mehdi takhtefiroozeh
غلامعلی حمیدی | gholam ali hamidi
محسن تقی زاده | mohsen taghizadeh
research center for biochemistry and nutrition in metabolic diseases, kashan university of medical sciences, kashan, i. r. iran.
کاشان، کیلومتر 5 بلوار قطب راوندی، دانشگاه علوم پزشکی کاشان، مرکز تحقیقات بیوشیمی و تغذیه در بیماری های متابولیک
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی کاشان (Kashan university of medical sciences)
نشانی اینترنتی
http://feyz.kaums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-176-1142&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
medicine, paraclinic
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات