این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 22 آذر 1404
مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران
، جلد ۳۴، شماره ۲۴۱، صفحات ۱۵۹-۱۷۸
عنوان فارسی
پپتیدهای زیست فعال و هیدرولیزهای پروتئینی حاصل از منابع گیاهی: ترکیبات نوتراسوتیکال، کاربرد و چالشها- یک مطالعه مروری
چکیده فارسی مقاله
پروتئین های گیاهی به عنوان
منابعی غنی، ایمن، و همچنین مناسب برای تولید در مقیاس صنعتی، جایگزین خوبی برای منابع حیوانی در تولید پپتیدهای زیست فعال هستند. پپتیدهای حاصل از
هیدرولیز پروتئین های گیاهی نیز ترکیباتی با خواص درمانی، ایمن، وزن مولکولی کم، هزینه اندک، زیست فعالی بالا و جذب آسان می باشند. فعالیت های زیستی پپتیدهای مشتق شده از پروتئین های گیاهی، بسته به نوع و توالی اسیدهای آمینه آنها، شامل تاثیرگذاری بر سیستم های اصلی بدن نظیر قلب و عروق، دستگاه گوارش، اعصاب و سیستم ایمنی می باشند. با توجه به ارتقای سلامت و ضرورت پیشگیری از بیماری ها تولید و استفاده از پپتید های زیست فعال بدلیل دارا بودن خواص آنتی اکسیدانی، ضد فشار خونی و ضد میکروبی مورد اقبال فزاینده ای قرار گرفته اند. علاوه بر فعالیتهای زیستی، پپتیدهای زیست فعال مشتق شده از گیاه دارای خواص عملکردی گسترده ای از جمله خواص فیزیک و شیمیایی مختلف نظیر حلالیت بالا، خواص امولسیونکننده، کفکننده، و خاصیت آبدوستی / چربی دوستی هستند. این بررسی، پیشرفت تحقیقاتی را در مورد فعالیتهای بیولوژیکی و خواص عملکردی پپتیدهای مشتق شده از گیاه و استفاده از پپتیدهای فعال زیستی در فرمولهای غذایی مختلف
به عنوان ترکیبات نوتراسوتیکال، فراسودمند یا مواد غذایی دارای خاصیت درمانی و همچنین به عنوان نگهدارنده
مواد غذایی
ارائه می کند. طعم تلخ و سمیت این پپتیدهای زیست فعال در برخی موارد چالشهای احتمالی هستند که باید قبل از استفاده گستردهتر برطرف شوند. هدف از این بررسی بهبود درک پپتیدهای فعال زیستی مشتق از گیاه و ارائه کاربردهای آن است. بعلاوه در این مطالعه ی مروری چالشهای عمده و چشماندازی از آینده در کاربرد پپتیدهای فعال زیستی مشتق از گیاه در توسعه محصولات فراسودمند مورد بحث و بررسی قرار گرفتهاند.
کلیدواژههای فارسی مقاله
پپتیدهای زیست فعال گیاهی، فعالیت بیولوژیکی، غذاهای فراسودمند، ترکیبات نوتراسوتیکال، نگهدارندهها
عنوان انگلیسی
Bioactive Peptides and Hydrolysates from Plant Sources: Nutraceutical Compounds, Applications, and Challenges A Review
چکیده انگلیسی مقاله
Plant proteins are a good alternative to animal sources in the production of bioactive peptides as rich, safe, and suitable sources for industrial scale production. Peptides obtained from the hydrolysis of plant proteins are also compounds with therapeutic properties, safe, low molecular weight, low cost, high bioactivity and easy absorption. The biological activities of peptides derived from plant proteins, depending on the type and sequence of their amino acids, include influencing the main body systems such as the heart and blood vessels, digestive system, nerves and immune system. Due to the promotion of health and the need to prevent diseases, the production and use of bioactive peptides have become increasingly popular due to their antioxidant, anti-blood pressure and antimicrobial properties. In addition to biological activities, plant-derived bioactive peptides have a wide range of functional properties, including various physical and chemical properties such as high solubility, emulsifying, foaming, and hydrophilic/lipophilic properties. This review presents research progress on the biological activities and functional properties of plant-derived peptides and the use of bioactive peptides in various food formulations as nutraceutical, functional or therapeutic food ingredients as well as food preservatives. The bitter taste and toxicity of these bioactive peptides are in some cases potential challenges that need to be overcome before wider use. The purpose of this review is to improve the understanding of bioactive peptides derived from plants and to present their applications. In addition, in this review study, the major challenges and future prospects in the application of plant-derived bioactive peptides in the development of multipurpose products have been discussed.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
plant bioactive peptides, biological activity, functional foods, nutraceuticals, preservatives
نویسندگان مقاله
لیلا نجفیان | Leila Najafian
Assistant Professor, Department of Food Science and Technology, Sari Branch, Islamic Azad University, Sari, Iran
استادیار، گروه علوم و صنایع غذایی، واحد ساری، دانشگاه آزاد اسلامی، ساری، ایران
فاطمه خالقی | Fatemeh Khaleghi
PhD in Natural Products Chemistry, The Health of Plant and Livestock Products Research Center, Mazandaran University of Medical Sciences, Sari, Iran
دکتری شیمی ترکیبات طبیعی، مرکز تحقیقات سلامت فرآورده های گیاهی و دامی، دانشگاه علوم پزشکی مازندران، ساری، ایران
نشانی اینترنتی
http://jmums.mazums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-11398-7&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
صنایع غذایی
نوع مقاله منتشر شده
مروری
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات