این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
مجله دانشکده پزشکی اصفهان، جلد ۴۲، شماره ۷۹۴، صفحات ۱۰۷۵-۱۰۸۳

عنوان فارسی بررسی تأثیر شرایط پرتاب زیرمداری کپسول زیستی بر خواص میکروارگانیسم‌های پروبیوتیک
چکیده فارسی مقاله مقاله پژوهشی




مقدمه: نظر به گزارش‌های مبنی بر افزایش مقاومت آنتی‌بیوتیکی و مقاومت‌ در برابر تنش‌های محیطی میکروب‌ها در فضای خارج از جو، در این تحقیق امکان تغییر در سرعت رشد، زنده‌مانی و مقاومت در برابر تنش باکتری‌های پروبیوتیک‌ بومی ایران در فضا مطالعه شد.
روش‌ها: پروبیوتیک‌های  Lactobacillus (L.) acidophilus، Lactiplantibacillus (L.) plantarum و Saccharomyces (S.) cerevisiae در جدیدترین کپسول زیستی ایران به نام کاووس به ارتفاع km 130 از سطح دریا پرتاب و بازیابی شدند. رشد میکروارگانیسم‌ها، مقاومت در برابر شوک اسمزی، اسیدی و دمایی به همراه مقاومت آنتی‌بیوتیکی اندازه‌گیری و با کنترل‌های زمینی مقایسه شدند.
یافته‌ها: نتایج نشان دادند که تنش پرتاب، باعث افزایش سرعت رشد و کاهش فاز تأخیر در لاکتوباسیلوس‌ها شد. دمای مطلوب رشد و تحمل در برابر شوک اسیدی، قبل و بعد از پرتاب در هیچ یک از پروبیوتیک‌ها تغییری نکرد. قدرت تحمل شوک اسمزی در plantarum L.، به طور معنی داری در نمونه‌های پس از پرتاب افزایش یافت اما در L. acidophilus و مخمر تغییری مشاهده نشد. به جز افزایش مقاومت L. acidophilus نسبت به جنتامایسین و آموکسی‌سیلین و L. plantarum در برابر آمپی‌سیلین و داکسی‌سیکلین در نمونه‌‌های پرتابی، در سایر آنتی‌بیوتیک‌ها تغییری مشاهده نشد.
نتیجه‌گیری: نتایج حاکی از افزایش سرعت و مقاومت پروبیوتیک‌ها در برابر تنش‌های محیطی بود. مصرف پروبیوتیک‌ها برای حفظ سلامت مسافران فضایی چندین برابر ضروری‌تر از زندگی بر روی زمین است. این پروبیوتیک‌ها برای بهبود کیفیت زندگی انسان بر روی زمین نیز توصیه می‌شوند.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله پروبیوتیک‌ها،میکروارگانیسم،بی‌وزنی،زنده مانی،

عنوان انگلیسی Investigating the Effect of Suborbital Launch Conditions of the Biological Capsule on Probiotic Microorganisms
چکیده انگلیسی مقاله Background: According to the reports about the increasing antibiotic resistance and resistance to environmental stresses of microbes in outer space. This research investigates the potential effects of space conditions on the growth rate, survival, and stress resistance of probiotic bacteria native to Iran.
Methods: Probiotics of Lactobacillus (L.) acidophilus, Lactiplantibacillus (L.) plantarum, and Saccharomyces (S.) cerevisiae were launched and recovered in Iran's newest biological capsule named Kavos at a height of 1300 km from the sea level. Growth of microorganisms and resistance to osmotic, acid, and temperature shock, as well as antibiotic resistance, were measured and compared with controls.
Findings: The results showed that the launch stress increased the growth rate and decreased the lag phase duration in lactobacilli. The optimum growth temperature and tolerance against acid shock did not change in probiotics before and after launch. The osmotic shock tolerance in L. plantarum increased significantly in the samples after the launch, but in L. acidophilus and the yeast did not change. Except for the increase in L. acidophilus resistance to gentamicin and amoxicillin and L. plantarum to ampicillin and doxycycline in launch samples, no change was observed in other antibiotics.
Conclusion: The results showed that the probiotic strains are fast-growing and resistant to environmental. Therefore, probiotics consumption can be necessary several times more to maintain the health of space travelers than life on Earth. These probiotics are also recommended to improve the quality of human life on Earth.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله پروبیوتیک‌ها,میکروارگانیسم,بی‌وزنی,زنده مانی

نویسندگان مقاله مریم صلواتی فر |
استادیار، گروه فیزیولوژی هوافضا، پژوهشگاه هوافضا، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، تهران، ایران

کیانوش خسروی دارانی |
استاد، گروه تحقیقات علوم و صنایع غذایی، انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور، دانشکده‌ی علوم تغذیه و صنایع غذایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران


نشانی اینترنتی https://jims.mui.ac.ir/article_31356_75abd7fb43ecd8f391b6c1989d54892e.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات