این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
فیض، جلد ۱۸، شماره ۳، صفحات ۱۹۴-۲۰۰

عنوان فارسی تاثیر عصاره الکلی فرفیون (Euphorbia Cyparissias) بر میزان آنزیم‌های آنتی-اکسیدان بافت مغز در موش‌های صحرایی نر دیابتی شده با استرپتوزتوسین
چکیده فارسی مقاله سابقه و هدف: دیابت یک بیماری مزمن است که با اختلال در متابولیسم پروتئین، چربی و کربوهیدرات مشخص می­شود. بیشتر داروهای مورد استفاده در درمان دیابت در مصرف طولانی مدت عوارض جانبی دارند. هدف از انجام مطالعه حاضر بررسی تاثیر دریافت عصار الکلی فرفیون بر میزان آنزیم­های آنتی اکسیدان در بافت مغز موش­های صحرایی دیابتی می­باشد. مواد و روش ­ها: در این مطالعه از 40 سر موش صحرایی نر نژاد ویستار با وزن 20±250 استفاده شد که به­طور تصادفی در چهار گروه زیر وارد شدند: 1) گروه کنترل (حیوانات سالم دست نخورده)، 2) گروه دیابتی (ایجاد دیابت با داروی استرپتوزوتوسین)،3) گروه تیمار 1 (دریافت عصاره با دوز mg/kg 500) و 4) گروه تیمار 2 (دریافت عصاره با دوز mg/kg 250). حیوانات گروه ­های تیمار 1 و 2 به ­مدت 21 روز عصاره را از طریق گاواژ دریافت کردند. در پایان دوره تجویز عصاره میزان گلوکز سرم و سطح آنزیم­ های آنتی­اکسیدان TAC , MDA ,SOD و GPX در بافت مغز اندازه گیری شد. نتایج: یافته ­ها نشان داد که سطح آنزیم MDA در سرم حیوانات دیابتی در مقایسه با گروه کنترل به­طور معنی­داری بالاتر بود (001/0= P). هم­ چنین، در گروه دیابتی سطح آنزیم­های TAC ,SOD و GPX در مقایسه با گروه کنترل به­ طور معنی ­داری پائین ­تر بود (001/0=P). در مورد میزان گلوکز خون نیز نتایج مشابهی به­دست آمد. نتیجه ­گیری: در کجکوع می­توان گفت که تجویز خوراکی عصاره الکلی فرفیون در موش­ های صحرایی دیابتی شده با استرپتوزوتوسین تاثیرات ضد دیابتی و آنتی­اکسیدانی دارد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Effect of alcoholic extract of Euphorbia cyparissias on the brain antioxidant enzymes in streptozotocin-induced diabetic male rats
چکیده انگلیسی مقاله Background: Diabetes is a chronic disease characterized by metabolic disorders of proteins, fats and carbohydrates. Long-term use of the blood glucose lowering drugs can cause side effects. The purpose of this study was to examine the effect of the alcoholic extract of E. cyparissias on the level of brain antioxidant enzymes in streptozotocin-induced diabetic male rats. Materials and Methods: In this study, 40 adult male Wistar rats (250±20 gr) were divided randomly into 4 groups: 1) control 2) streptozotocin-induced diabetic 3) treatment1: received 500 mg/kg of the extract and 4) treatment 2: received 250 mg/kg of the extract. The two treatment groups received the alcoholic extract through gastric gavages for 21 days. At the end of the treatment, the blood glucose and levels of brain antioxidant enzymes (TAC, MDA, SOD and GPX) were determined. Results: Results showed that the MDA level was significantly increased in brain tissue in the diabetic group compared to the control group (P=0.001). Furthermore, the levels of TAC, SOD and GPX were significantly decreased in brain tissues in the diabetic group compared to the control group (P=0.001). Similar results were obtained for the blood glucose level. Conclusion: It can be concluded that oral administration of E. cyparissias alcoholic extract has the antidiabetic and antioxidant activities in the streptozotocin-induced diabetic rats.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله محمدرضا نصیرزاده | mohammad reza nasirzadeh
department of physiology, tabriz branch, islamic azad university, tabriz, i. r. iran.
تبریز، جاده تهران، سه راهی اهر، دانشکده دامپزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه آزاد اسلامی تبریز (Islamic azad university of tabriz)

علیرضا نورآذر | alireza nourazar


سهیل خلیلی مقدم | soheil khalili moghadam


محمد محمدیانی | mohammad mohammadiani



نشانی اینترنتی http://feyz.kaums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-176-1126&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده medicine, paraclinic
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات