این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 29 آذر 1404
مهندسی بیوسیستم ایران
، جلد ۴۷، شماره ۴، صفحات ۶۴۲-۶۳۳
عنوان فارسی
بررسی تأثیر پوشش خوراکی فعال و بسته بندی تحت خلاء بر ویژگیهای شیمیایی، میکروبی و حسی دانههای انار آماده مصرف
چکیده فارسی مقاله
هدف از این پژوهش، بررسی تأثیر پوشش خوراکی فعال برپایه کربوکسی متیل سلولز (CMC) حاوی عصاره پوست انار (در دو غلظت %5/2 و %5 وزنی CMC) و اسانس گل سرخ (در دو غلظت %125/0 و %25/0 وزنی CMC) و بسته بندی تحت خلاء (VP) و همچنین اثر ترکیبی آنها بر روی خواص شیمیایی، کیفیت میکروبی و ارزیابی حسی دانههای انار آماده مصرف در طول 15 روز نگهداری در دمای C°5 بود. نتایج نشان داد که افت وزن با افزایش زمان نگهداری افزایش مییابد. همچنین همه تیمارها قادر به کاهش میزان افت وزن بودند. نمونه پوشش داده شده با ترکیب عصاره پوست انار و اسانس گل سرخ، همزمان با VP کمترین افت وزن را در روز 15 نشان داد. مواد جامد محلول کل با استفاده از پوشش فعال و VP افزایش یافت. pH انار تحت تأثیر پوشش فعال و VP قرار نگرفت اما اسیدیته مخصوصاً با استفاده از بسته بندی فعال اندکی افزایش یافت. باکتریهای مزوفیل هوازی قادر به رشد در محصول نبودند اما شمارش کپک و مخمر در طول زمان افزایش یافت. VP در کنترل رشد کپک و مخمر موثرتر از پوشش فعال بود. میزان پذیرش کلی محصول با استفاده از پوشش فعال و VP افزایش یافت اما تأثیر پوشش خوراکی روی خواص حسی بیشتر از VP بود. به طور کلی، نمونه پوشش داده شده با CMC حاوی %25/0 اسانس گل سرخ و بسته بندی شده تحت خلاء، بهترین خصوصیات شیمیایی، میکروبی و حسی را در طول نگهداری نشان داد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Investigation of the effect of active edible coating and vacuum packaging on chemical, microbial and sensorial properties of ready to eat pomegranate arils
چکیده انگلیسی مقاله
In this research, the effect of active edible coating based on carbocymethyl cellulose (CMC) containing pomegranate peel extract (PPE) and rese essential oil (REO) and also vacuum packaging (VP) on chemical attributes and microbial quality of packaged pomegranate arils during 15 days storage at 5 °C have been studied. The weight loss was increased by increasing storage time. But all treatments was able to diminish this weight loss. The coated sample with both PPE and REO in combination with VP had the lowest weight loss at day 15. Also, total soluble solids was increased by using active coatings and VP. pH was not affected by active coatings and VP but acidity slightly increased especially by using active coatings. Total aerobic mesophilic bacteria were not able to growth in pomegranate arils but yeasts and molds counts were increased during time. VP was more effective than active coatings on total yeasts and molds counts. CMC-REO coated and vacuum packaged sample had the lowest microbial contamination after 15 days.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
مینا ربانی |
گروه علوم و صنایع غذایی دانشگاه ارومیه
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه ارومیه (Urmia university)
میرخلیل پیروزی فرد |
دانشیار گروه علوم و صنایع غذایی دانشگاه ارومیه
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه ارومیه (Urmia university)
هادی الماسی |
استادیار گروه علوم و صنایع غذایی دانشگاه ارومیه
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه ارومیه (Urmia university)
نشانی اینترنتی
http://ijbse.ut.ac.ir/article_60257_b14b307c20cce0580ea12bacfa0f39fc.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/1228/article-1228-343246.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات