این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 28 آذر 1404
مهندسی بیوسیستم ایران
، جلد ۴۷، شماره ۴، صفحات ۶۴۹-۶۴۳
عنوان فارسی
بررسی فعالیت ضد مخمری لاکتوباسیلوس برویس و انتروکوکوس فاسیوم جدا شده از چال (شیر تخمیری شتر) بر مخمرهای عامل فساد مواد غذایی در دوغ
چکیده فارسی مقاله
در مطالعات گوناگون تاثیر ضد میکروبی اسید لاکتیک باکتریها به اثبات رسیده است. هدف از این مطالعه بررسی تاثیر ضد مخمری باکتریهای لاکتیکی جدا شده از چال به عنوان نگهدارنده زیستی در دوغ برای کاهش استفاده از نگهدارنده شیمیایی بوده است. برای این منظور فعالیت ضد مخمری لاکتوباسیلوس برویسو انتروکوکوس فاسیوم علیه ساکارومایسس سرویزیه، کلیورومایسس مارکسیانوس و رودوترولا گلوتینیس به روش دولایه و در مدل غذایی (دوغ) صورت گرفت. نتایج نشان داد لاکتوباسیلوس برویس و انتروکوکوس فاسیوم دارای بازدارندگی قوی علیه رودوترولا گلوتینیس میباشند. نتایج حاصل از آنالیز آماری نشان داد که میزان مخمر رودوترولا گلوتینیس برخلاف دو مخمر مورد استفاده دیگر نسبت به نمونه کنترل در طی 15 روز ماندگاری به میزان یک سیکل لگاریتمی کاهش یافته است. بنابراین میتوان استفاده از جدایههای اسید لاکتیک باکتریایی بدست آمده از چال را به عنوان نگهدارنده زیستی به همراه نگهدارندههای شیمیایی به منظور کاهش مقدار آنها پیشنهاد کرد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Evaluation of growth inhibit of food spoilage yeast of Lactobacillus brevis and Enterococcus faecium from “chal in Iranian yoghurt drink (Doogh)
چکیده انگلیسی مقاله
Anti-microbial effects of the lactic acid bacteria have been studied and proved in various investigations. This investigation aimed to study the anti-yeast effect of two isolated lactic acid bacteria species from "chal" (a product from yogurt) as biological preservatives in doogh. To do so, anti-yeast activity of L. brevis and E. faecium against Saccharomyces cerevisiae, Kluyveromyces. marxianus and Rhodotorula glutinis was evaluated using the overlay method. Besides, anti-yeast activity of these bacteria was assessed in yogurt samples containing the yeast. According to the results, L. brevis and E. faecium had strong prohibiting ability against R. glutinis ; however, they had no anti-yeast effect against S. cerevisiae and K. marxianus. Statistical analysis revealed that, in contrast to the other two studied yeasts, content of the yeast R. glutinis decreased over 15 days of a logarithm cycle compared to the control. Therefore, based on the results, lactic acid bacteria could be recommended as biological preservatives besides the common chemical preservatives
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
مرتضی خمیری |
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع زبیعی گرگان
سمیرا عیسی زاده رازلیقی | esazadeh razliqi
دانش آموخته
احمد نصرالله زاده |
دانش آموخته
نشانی اینترنتی
http://ijbse.ut.ac.ir/article_60258_cb9fadc2535325de9141a12b51af43d9.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/1228/article-1228-343247.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات