این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 5 دی 1404
پژوهش های کاربردی زراعی (زراعت سابق)
، جلد ۳۶، شماره ۴، صفحات ۱۴-۱
عنوان فارسی
معرفی ارقام مناسب چغندرقند برای مزارع آلوده به عوامل مولد پوسیدگی ریشه در شرق کشور
چکیده فارسی مقاله
بهمنظور انتخاب رقم مناسب برای این شرایط، تعداد 21 رقم واجد مقاومت/تحمل به این بیماریها و موجود در فهرست ملی ارقام کشور انتخاب گردیدند. هر رقم در پنج منطقه از حوزه کارخانه های قند شیرین، نیشابور، جوین و شاهرود، در شش خط به طول60 متر کشت شدند. برای برآورد عملکرد، از هر رقم سه نمونه در مساحت ده متر مربع برداشت و میانگین آن محاسبه شد. تعداد بوته میری طی فصل رشد شمارش شد. در زمان برداشت نیز تعداد بوته در هکتار، عملکرد ریشه، درصد قند، شدت آلودگی به بیماری ریزومانیا، شدت آلودگی ریشه ها به بیماری پوسیدگی ریشه و عملکرد شکر اندازه گیری شد و مبنای مقایسه ارقام قرار گرفت. برخی از صفات در بین ارقام اختلاف معنی داری داشتند. گروه بندی ارقام با استفاده از این صفات آنها را در دو گروه قرار داد وارقام BTS 335، Modex، Agreete ، Pantera، Boomerang، Bornita، Loriot، Anaconda،Loriquet، Cadet، Poseidon، Zanubia و Rosamina در گروه برتر قرار گرفتند.
کلیدواژههای فارسی مقاله
ریزومانیا،ریزوکتونیا،بوتهمیری،مقاومت،
عنوان انگلیسی
Introduction of sugar beet cultivars suitable for infected fields with root rot agents in the east of Iran
چکیده انگلیسی مقاله
Introduction: Rhizomania and root rots are most prevalent diseases of sugar beet in east of Iran. Management of soil borne diseases such as root rots and also beet cyst nematode is very complicated and problematic. Because of late appearance of their symptoms, the best and reliable method for management of these diseases, in practice, is applying resistant varieties against the diseases. In the east of Iran, there are 8 active sugar factories. Because of much diversity of sugar beet varieties and microclimatic condition in vicinity of sugar factories,, evaluation the sugar beet varieties for preparing the recommended list for any specific region is needed. The list will help growers for increasing the maximum productivity.
Materials and Methods: In order to choose the suitable variety for these conditions, 21 varieties with resistance/tolerance to these diseases that are available in the national list of varieties of Iran were selected. Each variety was planted in four locations including Mashhad, Neishabur, Jovian and Shahroud. The plot consisted of six lines with a length of 60 meters. To estimate the yield, three samples (ten square meters) were harvested from each variety in each location. The number of dead plants during the growing season was measured. At the time of harvest, the number of plants per hectare, root yield, sugar content, disease severity of rhizomania and root rot and sugar yield were measured and were used as the basis for the comparison of varieties
Results & Discussion: All the traits had significant differences among cultivars. The grouping of varieties ranked them in two groups and the varieties BTS 335, Modex, Agreete, Pantera, Boomerang, Bornita, Loriot, Anaconda, Loriquet, Cadet, Poseidon, Zanubia and Rosamina were categorized as better for the regions.The other cultivars including: Effesos, Pirola, Table, Karta, Iris, Loriquet, Tourelle, Ekbatan and Sina were catagorized in the second group..
Conclusion: For choosing the suitable variety of sugar beet in each region, sugar yield should be considered as the most important trait. Considering the diversity of Iran's climate and water conditions, it seems necessary to prepare a recommended list for the west and east of Iran in order to increase productivity. So, such this experiments should be implemented annually at least, in two location in east and west of Iran.
Acknowledgements: The authors are grateful for the cooperation of sugar factories in the implementation of this research and also foreign seed companies for providing the seed of cultivars..
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
ریزومانیا,ریزوکتونیا,بوتهمیری,مقاومت
نویسندگان مقاله
سیدباقر محمودی |
موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه بذر چغندرقند، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرج، ایران
جواد رضایی |
بخش تحقیقات چغندر قند، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی،سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، مشهد، ایران
مجتبی رستم آبادی |
شرکت فناوری زیستی طبیعتگرا (بایوران)
مسعود احمدی |
عضو هیات علمی مرکز تحقیقات و اموزش کشاورزی خراسان رضوی
فتح اله نادعلی |
مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی شاهرود، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، شاهرود، ایران
حمید نوشاد |
موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه بذر چغندرقند سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرج، ایران
پرویز فصاحت |
موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه بذر چغندرقند سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرج، ایران
نشانی اینترنتی
https://aj.areeo.ac.ir/article_132892_bdf61c96ab7b67396c041eea181f3849.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات