این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 5 دی 1404
علوم و فناوری دریا
، جلد ۲۸، شماره ۱۱۲، صفحات ۹۴-۱۰۲
عنوان فارسی
مروری بر کاربرد کاتچین، اسید فرولیک و عصاره دانه انگور برای بهبود رنگ و کیفیت میگو (Litopenaeus vannamei)
چکیده فارسی مقاله
میگو به عنوان یکی از مهمترین منابع غذایی در جهان محسوب میشود که دارای ارزش اقتصادی زیادی میباشد. اما کاهش ویژگی-های حسی و تغییر رنگ یکی از مشکلات عمده در گونه های تجاری میگو بوده و میتواند اثرات منفی بر ظاهر، کیفیت، ماندگاری، ارزش اقتصادی و پذیرش محصول توسط مصرف کنندگان داشته باشد. بنابراین برای جلوگیری از تغییر رنگ و ضرر اقتصادی ناشی از آن کاتچین، اسید فرولیک و عصاره دانه انگور برای عملآوری میگو بررسی شدند. مطالعه حاضر به بررسی عوامل موثر بر ایجاد لکه سیاه، مکانیسم تشکیل لکه سیاه، مکانیسم ترکیبات گیاهی روی پیشگیری از تشکیل لکههای سیاه، روشهای جلوگیری از ظاهر شدن این لکهها، اثرات ترکیبات گیاهی روی بهبود ویژگیهای حسی (رنگ)، میکروبی و شیمیایی در میگوی پرورشی میپردازد. این ترکیبات از پلی فنلهای طبیعی بوده که علاوه بر خاصیت آنتیاکسیدانی و جلوگیری از کاهش ویژگیهای حسی و شیمیایی دارای خواص ضد باکتریایی بوده و اثرات آنها علیه باکتریهای استافیلوکوکوس و کلیفرم به اثبات رسیده است. نتیجهگیری شد که کاتچین 1/0 درصد، اسید فرولیک 3 درصد و عصاره دانه انگور 1 درصد قادر به جلوگیری از فعالیت آنزیم پلی فنل اکسیداز ، تغییر رنگ و بروز لکه سیاه در میگو هستند، و کاربرد آنها به جای متا بی سولفیت سدیم برای جلوگیری از بروز ملانوزیز به صنعت عمل-آوری میگو پیشنهاد میشود. از یافتههای قابل ترویج این مطالعه میتوان به عملآوری میگو با ترکیبات گیاهی برای جلوگیری از تغییر رنگ و تشکیل لکه سیاه اشاره کرد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
آنتی اکسیدانهای گیاهی، زمان ماندگاری، لکه سیاه، میگوی پرورشی، ویژگیهای حسی،
عنوان انگلیسی
A review on the use of catechin, ferulic acid, and grape seed extract to improve the color and quality of shrimp (Litopenaeus vannamei)
چکیده انگلیسی مقاله
Shrimp is considered one of the most important food resources in the world, it has a great economic value. However, the reduction of sensory characteristics and color change is one of the major problems in commercial shrimp species and can have negative effects on appearance, quality, durability, economic value, and acceptance of the product by consumers. Therefore, catechin, ferulic acid, and grape seed extract are investigated for shrimp processing to prevent color change and economic losses. The present study examines the factors affecting the formation of black spots, the mechanism of black spot formation, the mechanism of plant compounds on preventing the formation of black spots, the methods of preventing the appearance of these spots, the effects of plant compounds on improving the characteristics of Sensory (color), microbial and chemical in cultured shrimp. These compounds are natural polyphenols that, in addition to antioxidant properties and preventing the reduction of sensory and chemical properties, have antibacterial properties and their effects against staphylococcus and coliform bacteria have been proven. It was concluded that catechin 0.1%, ferulic acid 3%, and grape seed extract 1% could prevent the activity of polyphenol oxidase enzyme, color change, and occurrence of black spots in shrimp, and their use instead of Meta B Sodium sulfite is suggested to the shrimp processing industry to prevent melanosis. Among the findings promoted in this study, we can mention shrimp processing with herbal compounds to prevent color change and the formation of black spots.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
آنتی اکسیدانهای گیاهی, زمان ماندگاری, لکه سیاه, میگوی پرورشی, ویژگیهای حسی
نویسندگان مقاله
مینا سیف زاده |
استادیار، مرکز ملی تحقیقات فرآوری آبزیان، پژوهشکده آبزی پروری آب های داخلی، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات آموزش
نشانی اینترنتی
http://navy.iranjournals.ir/article_247945_6af41b4ca9793043d3468198427f2270.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات