این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
ارمغان دانش، جلد ۳۰، شماره ۲، صفحات ۰-۰

عنوان فارسی بررسی ارتباط بین مصرف محصولات لبنی با بیماری‌های قلبی و عروقی در مرحله ثبت‌نام مطالعه کهورت بالغین شهرستان دنا
چکیده فارسی مقاله چکیده
 مقدمه  و هدف: شیر و فرآورده های لبنی به عنوان بخش مهمی از رژیم غذایی تأثیر مستقیم و قابل توجهی بر سلامت انسان دارند و ممکن است با ابتلا به بیماری­های قلبی و عروقی (CVD) مرتبط باشند که این ارتباط در فاز ثبت نام مطالعه کهورت دنا مورد بررسی قرار گرفته است.
روش بررسی: این پژوهش مقطعی توصیفی بخشی از مطالعه کهورت بالغین شهرستان دنا در استان کهگیلویه و بویراحمد در جنوب غربی ایران یکی از مناطق 18­گانه زیرمجموعه­ مطالعه کهورت پرشین در ایران است که 3630 نفر از شرکت­کنندگان فاز ثبت نام در محدوده سنی 35 تا 70 سال به‌عنوان جمعیت هدف از نظر ارتباط بین میزان مصرف محصولات لبنی با ابتلا بیماری‌های قلبی- عروقی از طریق ارزیابی اطلاعات جمعیت شناختی، پرسشنامه بالینی حاوی اطلاعات بیماری­های قلبی-عروقی (پرفشاری خون (HT)، بیماری ایسکمیک قلبی (IHD) و سکته قلبی (HA)) و پرسشنامه بسامد خوراک با تعیین میزان مصرف محصولات لبنی مورد بررسی قرار گرفته­اند.
یافته­ها: میزان مصرف روزانه (gr/day) ماست، پنیر، شیرهای طعم­دار، محصولات پرچرب (کره، خامه و سرشیر)، بستنی، مارگارین در افراد غیر مبتلا به HT به‌طور معنی­داری بیشتر از افراد مبتلابه پرفشاری خون بود (05/0>P-value ). افراد مبتلا به IHD به‌طور معنی­داری بیشتر از افراد غیر­مبتلا دوغ مصرف می­نمودند (05/0>P-value ).  همچنین مشاهده گردید که میزان مصرف روزانه شیرهای طعم­دار، محصولات پرچرب، بستنی، مارگارین در افراد غیر­مبتلا به بیماری ایسکمیک قلبی به‌طور معنی­داری بیشتر از افراد مبتلا به این بیماری­ها بوده است (05/0>P-value). مشخص گردید که مقدار مصرف روزانه محصولات پرچرب در افراد مبتلا به سکته قلبی در مقایسه با افراد غیر­مبتلا به HA بیشتر بوده است (05/0>P-value).
نتیجه‌گیری: نتایج این مطالعه نشان می­دهد که مصرف بیشتر محصولات لبنی به طور کلی با کاهش خطر ابتلا به پرفشاری خون و سایر بیماری­های قلبی- عروقی مرتبط است. هر چند نتیجه­گیری در مورد ارتباط هر یک از فرآورده­های لبنی به تنهایی با احتمال ابتلا به بیماری­های قلبی عروقی نیازمند مطالعات بیشتری است.

 
کلیدواژه‌های فارسی مقاله  لبنیات- بیماری­های قلبی عروقی- کهورت

عنوان انگلیسی Assessment of the Relationship Between Dairy Consumption and Cardiovascular Diseases at Enrollment in the Adult Cohort Study, Denna County Abstract
چکیده انگلیسی مقاله
Introduction and Objective: Milk and dairy products constitute an essential part of the diet with significant direct impacts on human health. They may be associated with cardiovascular diseases (CVD), a relationship examined during the enrollment phase of the Dena Cohorat Study.
Study Methodology: This cross-sectional descriptive study is a subset of the adult cohort of Dena County in Kohgiluyeh and Boyer-Ahmad Province, southwest Iran. It is one of the 18 regions under the Persian Cohort Study in Iran, involving 3,630 participants aged 35 to 70 years. The study aimed to investigate the association between dairy product consumption and cardiovascular diseases (hypertension (HT), ischemic heart disease (IHD), and stroke (HA)) through demographic data assessment, a clinical questionnaire on CVDs, and a dietary frequency questionnaire focusing on dairy consumption.
Findings: The daily consumption (gr/day) of yogurt, cheese, flavored milk, high-fat products (butter, cream, and full-fat milk), ice cream, and margarine was significantly higher in individuals without HT compared to those with hypertension (P-value < 0.05). Individuals with IHD significantly consumed more yogurt compared to non-IHD individuals (P-value < 0.05). Moreover, it was observed that flavored milk, high-fat products, ice cream, and margarine were significantly consumed more by individuals without ischemic heart disease compared to those with this condition (P-value < 0.05). The daily consumption of high-fat products was higher in individuals with stroke compared to those without (P-value < 0.05).
Conclusion: The results of this study indicate that higher dairy product consumption overall is associated with a reduced risk of hypertension and other cardiovascular diseases. However, conclusions regarding the isolated association of each dairy product with cardiovascular diseases require further investigation.

 
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Dairy products, cardiovascular diseases, Cohort Study

نویسندگان مقاله فاطمه زاده باقری | Fatemeh Zade Bagheri
Yasuj University of Medical Sciences
دانشگاه علوم پزشکی یاسوج

کیمیا گشاده رو | Majid Majlesi
Yasuj University of Medical Sciences
دانشگاه علوم پزشکی یاسوج

ندا هوشیاری | Neda Hooshyari
Yasuj University of Medical Sciences
دانشگاه علوم پزشکی یاسوج

مجید مجلسی | Majid Majlesi
Yasuj University of Medical Sciences
دانشگاه علوم پزشکی یاسوج


نشانی اینترنتی http://armaghanj.yums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-2468-2&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تغذیه
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات