این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
مجله دانشکده دندانپزشکی مشهد، جلد ۱، شماره ۴۹، صفحات ۰-۰

عنوان فارسی تغییرات شاخص توده بدنی و دریافت غذایی در بیماران تحت جراحی ارتوگناتیک
چکیده فارسی مقاله چکیده مقدمه: مطالعه حاضر با هدف تعیین روند تغییرات BMI (Body Mass Index) و دریافت غذایی در بیماران تحت جراحی ارتوگناتیک در روزهای بستری تا اتمام IMF(Intermaxillary Fixation)، انجام گردید. مواد و روش‌ها: در این مطالعه، تعداد 36 بیمار به روش نمونه گیری آسان و در دسترس مورد بررسی قرار گرفتند. بیماران فاقد بیماریهای زمینه ای بوده و در رده سنی 50-18 سال قرار داشتند. اطلاعات دموگرافیک بیماران با استفاده از پرسشنامه تکمیل شد. در روز بستری، قد و وزن بیماران و در روز ترخیص و اتمام IMF، وزن بیماران اندازه گیری شده و BMI محاسبه گردید. میزان دریافت غذایی با استفاده از پرسشنامه 24 ساعت یادآمد در روزهای بستری(T1)، ترخیص(T2) و اتمام IMF (T3) بررسی شد. سپس میزان انرژی، کربوهیدرات، پروتئین و چربی دریافتی توسط نرم افزارNutritionist IV  تعیین شد. تغییرات BMI، دریافت انرژی و درشت مغذی‌ها در زمان‌های مورد مطالعه با استفاده از Repeated measures ANOVA آنالیز شد.P<0.05 از نظر آماری معنادار در نظر گرفته شد. یافته‌ها: نتایج نشان داد که از زمان بستری تا زمان اتمام IMF، بطور معنی داری روند نزولی در میزان BMI وجود داشت  (0.001> p). همچنین میزان انرژی، کربوهیدرات، پروتئین و چربی دریافتی از زمان بستری تا زمان اتمامIMF  کاهش معنی داری داشت. نتیجه‌گیری: براساس نتایج مطالعه حاضر جراحی ارتوگناتیک باعث کاهش معنی دار در میزان  BMIبیماران شد که احتمالا به دلیل کاهش انرژی، پروتئین و چربی دریافتی بوده است.  
کلیدواژه‌های فارسی مقاله کلمات کلیدی، شاخص توده بدنی، درشت مغذی‌ها، جراحی ارتوگناتیک

عنوان انگلیسی Changes in Body Mass Index and Food Intake in Patients Undergoing Orthognathic Surgery
چکیده انگلیسی مقاله Background: The aim of the present study was to evaluate the changes in body mass index (BMI) and food intake in patients undergoing orthognathic surgery during their hospitalization period and until the end of intermaxillary fixation (IMF). Methods and Materials: This study included a total of 36 patients, scheduled for bimaxillary or monomaxillary orthognathic surgery in Emam Reza Hospital, Tabriz, Iran. Participants were healthy adults within the age range of 18-50 years. Demographic information was recorded in a corresponding questionnaire. Patients’ height was measured at the day of hospital admission. The patient’s weight was measured and recorded at three time points: the day of admission (T1), upon discharge form the hospital (T2) and after IMF was removed (T3). BMI was calculated (kg/m2) for each patient at all three mentioned time points. Information on food intake was collected using a 24-hour recall questionnaire on T1, T2 and T3. Nutritionist IV software was used to analyze the dietary intake of carbohydrates, protein and fats as well as the energy intake. Changes in patients’ BMI values, amount of macronutrient and energy intake were evaluated using repeated measures ANOVA. P-value <0.05 was considered statistically significant. Results: Participants comprised of 18 (50%) male and 18 (50%) female patients with an average age of 26.7±8 years. Patients’ BMI values exhibited a decreasing trend from T1 to T3, which was proven to be statistically significant (P<0.001). The average amount of energy, protein, fat and carbohydrate intake significantly decreased during the T1-T3 interval, i.e. from the preoperative state until after IMF was removed (P<0.05). Conclusion: According to the obtained results, orthognathic surgery caused a significant reduction in the BMI of the patients, which was probably due to a decrease in energy, protein and fat intake during the IMF period.  
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Keywords, Body mass index, Macronutrients, Orthognathic Surgery

نویسندگان مقاله علی حسین مسگرزاده | Ali Hossein Mesgarzadeh
Professor, Department of Oral and Maxillofacial Surgery, Faculty of Dentistry, Tabriz University of Medical Sciences, Tabriz, Iran
استاد، گروه جراحی دهان، فک و صورت، دانشکده دندانپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران

آیناز تبدیلی | Aynaz Tabdili
Student, Student Research Committee, Tabriz University of Medical Sciences, Tabriz, Iran
دانشجو، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران

الناز فرامرزی | Elnaz Faramarzi
Associate Professor, Medical Radiation Sciences Research Center, Tabriz University of Medical Sciences, Tabriz, Iran
دانشیار، مرکز تحقیقات علوم پرتوپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران

فرناز محمدپور | Farnaz Mahammadpour
Student, Student Research Committee, Tabriz University of Medical Sciences, Tabriz, Iran
دانشجو،.کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران

الهام اقبالی | Elham Eghbali
Assistant Professor, Medical Radiation Sciences Research Group, Tabriz University of Medical Sciences, Tabriz, Iran
استادیار، دانشکده پزشکی، مرکزتحقیقات علوم پرتوپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران

هلدا توتونچی | Helda Tutunchi
Assistant Professor, Endocrine Research Center, Tabriz University of Medical Sciences, Tabriz, Iran
استادیار، مرکز تحقیقات غدد درون ریز، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران

سمیرا پورمرادیان | Samira Pourmoradian
assistant Professor, Department of Community Nutrition, Faculty of Food Sciences and Nutrition, Tabriz University of Medical Sciences, Tabriz, Iran
استادیار، مرکز تحقیقات تغذیه، گروه تغذیه در جامعه، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران


نشانی اینترنتی https://jmds.mums.ac.ir/article_25618.html
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده en
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده مقاله پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات