این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 26 آذر 1404
پژوهش های تولید گیاهی
، جلد ۲۳، شماره ۳، صفحات ۱۳۵-۱۴۹
عنوان فارسی
مطالعه تاثیر پرمنگنات پتاسیم بر صفات بیوشیمیایی پیاز خوراکی (Allium cepa)
چکیده فارسی مقاله
هورمونهای گیاهی نقشهای مهمی در رشد و نمو گیاهان ایفا میکنند. اتیلن به عنوان تنها هورمون گازی گیاهی میباشد که اثرات آن در گیاهان از حدود یک قرن پیش شناخته شده است. امروزه از جاذبهای اتیلن مثل پرمنگنات پتاسیم بهصورت پودر در بستههای ضد آب برای افزایش عمر پس از برداشت محصولات باغبانی بهطور گسترده استفاده میشود، اما تاکنون گزارشی مبنی بر کاربرد آن بهصورت محلولپاشی و خیساندن و بررسی اثرات آن بر گیاهان وجود ندارد. هدف از انجام این پژوهش بررسی اثر پرمنگنات پتاسیم بر صفات بیوشیمیایی گیاه پیاز خوراکی (Allium cepa) میباشد. به این منظور غدههای پیاز به روش خیساندن و یا محلولپاشی مستقیم شاخ و برگ آنها پس از جوانهزنی، با غلظتهای مختلف پرمنگنات پتاسیم (0، 5، 10، 20،40 ،60، 80 و 100پیپیام) تیمار گردیدند. صفاتی نظیر آنتوسیانین برگ، کلروفیل، پتاسیم، فنل، فلاونوئید، اتیلن، وزن تر و وزن خشک طی آزمایش اندازهگیری شدند. نتایج این بررسی مشخص کرد که استفاده از پرمنگنات پتاسیم بهصورت محلولپاشی سبب جذب اتیلن در گیاه و در پی آن تغییر در صفات فیزیولوژیکی گیاه می-گردد. .بهطوریکه بیشترین میزان وزن تر (94/146) و پتاسیم (497/66) مربوط به تیمار 100 پیپیام محلولپاشی بود. بیشترین میزان فنل (627/0) و فلاونوئید (017/1) بهترتیب مربوط به تیمارهای 5 پیپیام محلولپاشی و شاهد خیساندن بود. هورمونهای گیاهی نقشهای مهمی در رشد و نمو گیاهان ایفا میکنند. اتیلن به عنوان تنها هورمون گازی گیاهی میباشد که اثرات آن در گیاهان از حدود یک قرن پیش شناخته شده است. امروزه از جاذبهای اتیلن مثل پرمنگنات پتاسیم بهصورت پودر در بستههای ضد آب برای افزایش عمر پس از برداشت محصولات باغبانی بهطور گسترده استفاده میشود، اما تاکنون گزارشی مبنی بر کاربرد آن بهصورت محلولپاشی و خیساندن و بررسی اثرات آن بر گیاهان وجود ندارد. هدف از انجام این پژوهش بررسی اثر پرمنگنات پتاسیم بر صفات بیوشیمیایی گیاه پیاز خوراکی (Allium cepa) میباشد. به این منظور غدههای پیاز به روش خیساندن و یا محلولپاشی مستقیم شاخ و برگ آنها پس از جوانهزنی، با غلظتهای مختلف پرمنگنات پتاسیم (0، 5، 10، 20،40 ،60، 80 و 100پیپیام) تیمار گردیدند. صفاتی نظیر آنتوسیانین برگ، کلروفیل، پتاسیم، فنل، فلاونوئید، اتیلن، وزن تر و وزن خشک طی آزمایش اندازهگیری شدند. نتایج این بررسی مشخص کرد که استفاده از پرمنگنات پتاسیم بهصورت محلولپاشی سبب جذب اتیلن در گیاه و در پی آن تغییر در صفات فیزیولوژیکی گیاه می-گردد. .بهطوریکه بیشترین میزان وزن تر (94/146) و پتاسیم (497/66) مربوط به تیمار 100 پیپیام محلولپاشی بود. بیشترین میزان فنل (627/0) و فلاونوئید (017/1) بهترتیب مربوط به تیمارهای 5 پیپیام محلولپاشی و شاهد خیساندن بود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
اتیلن، پیاز، خیساندن، صفات بیوشیمایی، محلولپاشی،
عنوان انگلیسی
Study of the effect of potassium permanganate on the biochemical characteristics of onion (Allium cepa)
چکیده انگلیسی مقاله
Plant hormones play important roles in plant growth and development. Ethylene is the only gaseous plant hormone that impact on plants is known about a century ago. Nowadays, ethylene absorbent like powdered potassium permanganate waterproof package for increasing the life after harvesting horticultural products are widely used, but there are no report on its application as spraying and soaking and the effects on plants. The aim of this study was to evaluate the effect of potassium permanganate on the biochemical characteristics of onion (Allium cepa). For this purpose, onion bulbs were treated by soaking or spraying directly on the foliage after germination, with different concentrations of potassium permanganate (0, 5, 10, 20, 40, 60, 80 and 100 ppm). Characteristics such as anthocyanins of leaves, chlorophyll, potassium, phenols, flavonoids of leaves, ethylene, fresh and dry weight were measured during the experiment. The use of potassium permanganate sprayed attract ethylene plant and a change in the physiological characteristics of the plant. So that the maximum amount of fresh weight (146.94 g) and potassium (66.497 g) recorded in 100 ppm spray treatment. The maximom amount of phenols (0.627) and phelavenoids (1.017) recorded in 5 ppm spray treatment and soaking control, respectively. Plant hormones play important roles in plant growth and development. Ethylene is the only gaseous plant hormone that impact on plants is known about a century ago. Nowadays, ethylene absorbent like powdered potassium permanganate waterproof package for increasing the life after harvesting horticultural products are widely used, but there are no report on its application as spraying and soaking and the effects on plants. The aim of this study was to evaluate the effect of potassium permanganate on the biochemical characteristics of onion (Allium cepa). For this purpose, onion bulbs were treated by soaking or spraying directly on the foliage after germination, with different concentrations of potassium permanganate (0, 5, 10, 20, 40, 60, 80 and 100 ppm). Characteristics such as anthocyanins of leaves, chlorophyll, potassium, phenols, flavonoids of leaves, ethylene, fresh and dry weight were measured during the experiment. The use of potassium permanganate sprayed attract ethylene plant and a change in the physiological characteristics of the plant. So that the maximum amount of fresh weight (146.94 g) and potassium (66.497 g) recorded in 100 ppm spray treatment. The maximom amount of phenols (0.627) and phelavenoids (1.017) recorded in 5 ppm spray treatment and soaking control, respectively. Keywords: Biochemical characteristics, Ethylene, Onion, Soaking, Spraying.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
مریم دباغ |
گروه باغبانی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
کامبیز مشایخی |
گروه باغبانی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
جاوید قرخلو |
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
فریال وارسته |
گروه باغبانی دنشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
نشانی اینترنتی
http://jopp.gau.ac.ir/article_3325_2f5fc4bd8c94df835e55f3e00f8cf2b8.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/1369/article-1369-344752.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات