این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 26 آذر 1404
پژوهش های تولید گیاهی
، جلد ۱۹، شماره ۴، صفحات ۴۳-۵۴
عنوان فارسی
تاثیر نوع پایه و بافت میوه بر برخی خواص شیمیایی میوه نارنگی پیج و پرتقال تامسون ناول
چکیده فارسی مقاله
با توجه به فعالیت آنتی اکسیدانی قابل توجه در میوه مرکبات، در تحقیق حاضر اثر پایه و نوع بافت میوه بر میزان هیسپردین و نارینجین و همچنین برخی از فاکتورهای کیفی میوه پرتغال و نارنگی مورد بررسی قرار گرفت. آزمایش به صورت فاکتوریل بر پایه کاملا تصادفی و با چهار تکرار انجام شد. براساس نتایج بدست آمده میزان اسید قابل تیتراسیون در رقم پرتقال تامسون ناول به طور معنی داری بیشتر از رقم نارنگی پیج بود. اسید قابل تیتراسیون هر دو نوع میوه پایه سیتروملو بیشتر از پایه نارنج بود. ویتامین ث میوه پایه نارنج از میوه پایه سیتروملو بیشتر بود. فعالیت آنتی اکسیدانی و میزان فنل کل، فلاونوئید کل و هسپریدین در رقم تامسون ناول به طور معنی داری بیشتر بود. نتایج نشان داد که نسبت به میوه تامسون نارینجین بیشتری در نارنگی پیج تجمع یافت. در مقایسه با پایه نارنج میوه پایه سیتروملو فعالیت آنتی اکسیدانی و میزان فلاونوئید و هسپریدین بیشتری داشت. بین دو پایه از نظر میزان فنل و نارینجین اختلاف معنی داری وجود نداشت. مقایسه تجمع مواد موثره در دو قسمت پوست و گوشت نشان داد که تجمع ترکیبات فنلی، فلاونوئیدی و همچنین نارینجین و هسپریدین در پوست قابل ملاحظه است. بر اساس نتایج بدست آمده بیان می شودکه اگرچه تجمع مواد موثره با اثر دارویی در میوه ارقام مختلف به تفاوت ژنتیکی آنها مرتبط است، بنظر می رسد که افزایش کمی و کیفی این ترکیب با انتخاب پایه مناسب امکانپذیر باشد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
آنتی اکسیدان، فنل، فلاونوئید، ویتامین ث، هیسپردین، نارینجین،
عنوان انگلیسی
Effect of type of rootstock and fruit tissue on some chemical properties on Page mandarin and Thampson novel orange
چکیده انگلیسی مقاله
Based on the valuable antioxidant activity of citrus fruits, in present study the effect of rootstock and the type of tissue on some fruit quality parameters including phenol, flavonoid, antioxidant and the content of hesperidin and naringin of orange and mandarin was studied. The experiment was conducted as a factorial design based on complete randomized blocks with four replications. Results showed that, the amount of titrable acid of thampson novel fruit was higher than that of page mandarin. Both fruits produced a higher titrable acid when citromelo was used as rootstock. The content of vitamin C of fruits of sour orange was higher than that of citromelo. Antioxidant activity and the content of total phenol, total flavonoid, and hesperidin of thampson novel fruits were significantly high. Contrary to the hesperidin, between thampson novel orange and page mandarin the content of naringin of page mandarin was at the highest level. Fruits on citromelo showed a higher antioxidant activity, flavonoid and hesperidin content. No difference on the amount of total phenol and naringin was observed between two different rootstocks. The accumulation of measured antioxidant compounds of peel is noticeable. Finely based on the obtained results it can be concluded that although the concentration of pharmaceutical and nutritional compounds strongly related to genetic, it seems that a higher quality and quantity of such compound could be achieved using a suitable rootstock.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
عظیم قاسم نژاد |
هیات علمی
نشانی اینترنتی
http://jopp.gau.ac.ir/article_1830_b176722444498a4d2ab32ed8f1a767bf.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/1369/article-1369-344919.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات