این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
به زراعی کشاورزی، جلد ۲۷، شماره ۱، صفحات ۱۴۵-۱۶۸

عنوان فارسی اثر جلبک دریایی اسپیرولینا (Spirulina platensis) و سارگاسوم (Sargassum vulgare) بر ویژگی‌های مورفوفیزیولوژی و فیتوشیمیایی گیاه بنفشه زینتی (Viola× wittrockiana) تحت تنش خشکی
چکیده فارسی مقاله هدف: پژوهش حاضر با هدف بررسی تأثیر جلبک دریایی (سارگاسوم Saragassum vulgare و اسپیرولینا Spirulina platensis) بر رشد، ویژگی‌های فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی گیاه بنفشه زینتی (Viola×wittrockiana) انجام شد.
روش پژوهش: اثر تیمار تنش خشکی در سه سطح 100 درصد ظرفیت زراعی (بدون تنش)، 75 درصد ظرفیت زراعی (تنش ملایم) و 50 درصد ظرفیت زراعی (تنش شدید) و عصاره جلبک با چهار سطح (شاهد، 1 درصد مایع جلبک اسپیرولینا، 2 درصد مایع جلبک اسپیرولینا، 1 درصد مایع جلبک سارگاسوم و 2 درصد مایع جلبک سارگاسوم) به‌صورت فاکتوریل بر پایه طرح بلوک‌های کامل تصادفی در سه تکرار بررسی شد.
یافته‌‌ها: تنش 50 درصد ظرفیت زراعی سبب کاهش معنی‌دار صفات مورفولوژیک تعداد گل، وزن تر و خشک اندام هوایی و ریشه و طول عمر گل و میزان رنگیزه‌های فتوسنتزی گیاه گردید. با کاربرد جلبک سارگاسوم 2 درصد در شرایط 75 درصد ظرفیت زراعی (تنش خشکی ملایم) بیش‌ترین مقدار فنل و فلاونوئید کل و فعالیت آنتی‌اکسیدانی که صفات همبسته‌ای می‌باشند، مشاهده گردید. تنش خشکی موجب افزایش فعالیت آنزیم‌های کاتالاز، پراکسیداز، سوپراکسید دیسموتاز و مالون‌دی‌آلدهید، کربوهیدرات محلول و پرولین گردید که جلبک با غلظت 2 درصد مایع جلبک سارگاسوم اثر افزایشی بر ترکیبات مزبور داشتند. از میان جلبک‌ها، سارگاسوم با غلظت 2 درصد مایع جلبک، نسبت به جلبک اسپیرولینا اثر مثبت بیش‌تری بر تمامی صفات موردمطالعه داشت.
نتیجه‌‌گیری: گیاه بنفشه زینتی نسبت به تنش خشکی نسبتاً غیرمقاوم عمل نمود و جلبک با افزایش رشد و تولید ترکیبات متابولیکی گیاه، موجب تعدیل اثرات منفی تنش خشکی شد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله پرولین،جلبک،طول عمر گل،فنول کل،کاتالاز،

عنوان انگلیسی Effect of Seaweed on the Morphophysiological and Phytochemical Properties of Ornamental Violet (Viola× Wittrockiana) under water deficit
چکیده انگلیسی مقاله  
Objective: The present research was conducted with the aim of investigating the effects of seaweed (Sargassum vulgare and Spirulina platensis) on the growth, physiological, and biochemical characteristics of violet plant (Viola×wittrockiana).
Methods: The effect of drought stress at three levels (100% field capacity - no stress; 75% F.C.- mild stress; and 50% F.C.- severe stress) and algal extract with four levels (control, 1% liquid Spirulina extract, 2% liquid Spirulina extract, 1% liquid Sargassum extract, and 2% liquid Sargassum extract) was investigated in a factorial experiment based on a randomized complete block design in three Replication.
Results: The 50% F.C. significantly reduced morphological traits, flower number, shoot and root dry weight, and flower longevity, as well as the number of photosynthetic pigments in the plant. The application of 2% Sargassum extract under 75% F.C. (mild drought stress) conditions resulted in the highest levels of total phenols, flavonoids, and antioxidant activity, which are correlated traits. Drought stress increased the activity of catalase, peroxidase, superoxide dismutase, and malondialdehyde, as well as soluble carbohydrates and proline, all of which were positively influenced by the algal extract (especially at a concentration of 2% liquid Sargassum extract). Among the algae, Sargassum had a greater positive effect on all studied traits, and the 2% liquid Sargassum extract was more effective.
Conclusion: The Pansies (Viola) was relatively sensitive to drought stress, and the algal extract mitigated the negative effects of drought stress by enhancing the growth and production of metabolic compounds in Pansies.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله پرولین,جلبک,طول عمر گل,فنول کل,کاتالاز

نویسندگان مقاله مجید ملکی |
گروه علوم باغبانی و زراعی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

سپیده کلاته جاری |
گروه علوم باغبانی و زراعی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

علی محمدی ترکاشوند |
گروه علوم و مهندسی خاک، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران


نشانی اینترنتی https://jci.ut.ac.ir/article_101052_642cd089853b39796bab0a1b6db7b1a0.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات