این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم دامی، جلد ۳۷، شماره ۱۴۵، صفحات ۳-۱۴

عنوان فارسی تأثیر آموزش نیروی انسانی بر بهبود شاخص تولید در مزارع پرورش مرغ گوشتی اردبیل
چکیده فارسی مقاله این ﻣﻄﺎﻟﻌﻪ با هدف ﺑﺮرﺳﯽ اثرات آموزش نیروی انسانی بر بهبود شاخص ﺗﻮﻟﯿﺪ در مزارع پرورش مرغ گوشتی در استان اردبیل انجام شد. در ابتدا ، از بین 418 واحد مرغداری گوشتی فعال، وضعیت 50 واحد مرغداری در سطح استان مورد بررسی قرار گرفتند. واحدهای تولیدی براساس شاخص تولید و با استفاده از روش آنالیز خوشه‌ای به گروه های زیر تقسیم شدند: گروه اول ( شاخص تولید معادل 250)،گروه دوم (شاخص تولید کم‌تر از 250 و بیش‌تر از 200)،گروه سوم ( شاخص تولید کم‌تر از 275 و بیش‌تر از 250)،گروه چهارم (شاخص تولید کم-تر از 300 و بیش‌تر از 275) وگروه پنجم (شاخص تولید بیش‌تر از 300). سپس، این گروه‌ها در طول دوره تولید، به صورت حضوری و غیرحضوری آموزش داده شدند. در این فرآیند، عوامل مؤثر بر شاخص تولید نیز ارزیابی شدند و در هر واحد مرغداری تحت آموزش، اشکالات موجود بررسی شدند. در پایان، داده‌های بدست آمده با استفاده از آزمون تیجفتی با شرایط فعلی مقایسه شدند. نتایج این مطالعه نشان داد که در گروه‌هایی که شاخص تولید آنها کم‌تر از 250 بود، آموزش به طور معنی‌داری ضریب تبدیل غذایی را به میزان 7 درصد و شاخص تولید را به میزان 14 درصد افزایش داد (05/0>P). اما در گروهی که شاخص تولید بالای 300 داشتند، تأثیر کم‌تری در وزن کشتار و شاخص تولید مشاهده شد (05/0>P). به‌طور کلی، آموزش نیروی انسانی در بهبود شاخص تولید در واحدهای با عملکرد پایین، تاثیر بخشی بیش‌تری داشت.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله آموزش،جوجه گوشتی،شاخص تولید،

عنوان انگلیسی The effect of human resources training on improvement production index in Ardabil broiler farms
چکیده انگلیسی مقاله This study aimed to investigate the effects of human resource training on improving production index of broiler farms in Ardabil province. Initially, out of 418 active broiler farms, the status of 50 farms was examined at the provincial level. The production units were divided into the following groups based on production index and using cluster analysis: group 1 (production index equivalent to 250), group 2 (production index less than 250 and greater than 200), group 3 (production index less than 275 and greater than 250), group 4 (production index less than 300 and greater than 275), and group 5 (production index greater than 300). Subsequently, these groups were trained in both face-to-face and non-face-to-face formats during the production period. In this process, factors affecting production index were also evaluated, and existing issues were examined in each trained farm. Finally, the obtained data were compared with the current conditions using paired t-test. The results of this study indicated that in groups with production index less than 250, training significantly increased feed conversion ratio by 7% and production index by 14% (p<0.05). However, in the group with a production index above 300, a less significant impact was observed on slaughter weight and production index (p<0.05). Overall, human resource training had a greater effectiveness in improving production index in low-performing units.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله آموزش,جوجه گوشتی,شاخص تولید

نویسندگان مقاله محمود صحرائی |
بخش تحقیقات علوم دامی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل(مغان)،سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، اردبیل، ایران.

نادر اسدزاده |
موسسه تحقیقات علوم دامی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی،کرج، ایران.

اکبر ابرغانی |
بخش تحقیقات علوم دامی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل(مغان)،سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، اردبیل، ایران.


نشانی اینترنتی https://asj.areeo.ac.ir/article_133051_d8830497309008db688e7bb75d7c0e20.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات