این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم دامی، جلد ۳۷، شماره ۱۴۵، صفحات ۱۵-۲۸

عنوان فارسی تأثیر عمل‌آوری مکانیکی سیلاژ ذرت و نوع دانه بر مصرف خوراک و گوارش‌پذیری مواد مغذّی، فراسنجۀ‌های شکمبه‌ای و رفتار مصرف خوراک در گوسفند
چکیده فارسی مقاله این تحقیق به‌منظور مقایسۀ تأثیر عمل‌آوری سیلاژ ذرت و دانه‌های جو و ذرت بر مصرف خوراک، گوارش‌پذیری مواد مغذّی و فراسنجه‌های شکمبه‌ای در گوسفند طراحی شد. از چهار رأس قوچ‌ نژاد کرمانی با میانگین وزنی‌-1/4±2/53 ‌کیلوگرم استفاده شد. آزمایش به‌صورت چینش فاکتوریل 2×2 در قالب طرح مربع لاتین در چهار دورۀ 21 روزه اجرا شد. علوفۀ ذرت خرد شد و بخشی از آن با دستگاه دارای غلطک‌های دندانه‌دار عمل‌آوری شد. سیلاژها در کیسه‌های نایلون از علوفۀ عمل‌آوری شده و نشده، تهیه شدند. جیره‌های آزمایشی عبارت بودند از 1) جیرۀ دارای 30 درصد سیلاژ عمل‌آوری شده همراه دانۀ جو، 2) جیرۀ دارای 30 درصد سیلاژ عمل‌آوری شده همراه با دانۀ ذرت، 3) جیرۀ دارای سیلاژ عمل‌آوری نشده همراه با دانۀ جو و 4) جیرۀ دارای سیلاژ عمل‌آوری نشده همراه با دانۀ ذرت. عمل-آوری علوفه سبب افزایش pH علوفۀ سیلو شده شد، امّا نمرۀ ارزیابی حسی کاهش یافت (01/0=‌‌P‌). مصرف مادۀ خشک در جیره‌های سیلاژ عمل‌آوری شده بیشتر بود (92/1 در مقابل 82/1 کیلوگرم، 04/0P<). گوارش‌پذیری مادۀ آلی در جیرۀ دارای دانۀ ذرت و جیرۀ دارای سیلاژ عمل‌آوری شده، بیشتر بود. هشت ساعت پس از مصرف خوراک pH شکمبه در جیره‌های دارای سیلاژ عمل‌آوری‌شده و غلظت نیتروژن آمونیاکی در جیرۀ دارای سیلاژ عمل آوری‌شده به-همراه دانۀ جو کم‌تر بود (05/0P<). زمان مصرف خوراک و نشخوار در جیره‌های دارای سیلاژ عمل‌آوری نشده بیشتر بود. عمل‌آوری علوفۀ ذرت سبب افزایش مصرف مادۀ خشک و افزایش گوارش‌پذیری مادۀ آلی و پروتئین در گوسفندان شد. تأثیر نوع دانه در پاسخ‌‌های حیوانی کم‌تر از سطح عمل‌آوری بود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله پروتوزوا،تخمیر شکمبه‌ای،فراسنجه‌های‌های شکمبه‌ای،فعالیت جویدن،گوسفند کرمانی،

عنوان انگلیسی Effect of mechanical processing of corn silage and grain types on feed intake and digestibility of nutrients, rumen parameters and feed intake behavior in sheep
چکیده انگلیسی مقاله This research was designed to compare the effect of processing corn silage, and barley and corn grains on feed intake, digestibility and rumen parameters in sheep. Eight Kermani lambs were used with average weight of 53.2±4.1 kg. The experiment was carried out as 2×2 factorial design in the form of a Latin square design in four periods of 21 days. A part of chopped corn forage was processed. Silages were prepared from processed and unprocessed forage in nylon bags. The experimental diets were 1. Diet with 30% processed silage with barley grain, 2 .Diet with 30% processed silage with corn grain, 3. Diet with unprocessed silage with Barley grain and 4. Diet with unprocessed silage with corn grain. Physical processing of corn forage increased the pH of silage, but the sensory evaluation score decreased (P=0.01). The dry matter (DM) intake was higher in diets containing processed silage (1.96 vs 1.82 kg, P<0.04). The digestibility of organic matter (OM) was higher in the corn grain diet and the diet with processed silage. The feed intake and the rumen pH levels were lower in processed silage diets and ammonia nitrogen concentration was lower in the processed silage with barley grain diet (P<0.05) eight hours after feeding. The time of feed intake and rumination were higher in unprocessed silage diets. In general, the processing of corn forage increased the DM intake and increased the OM and protein digestibility in sheep. The effect of grain types on animal responses was less than processing levels.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله پروتوزوا,تخمیر شکمبه‌ای,فراسنجه‌های‌های شکمبه‌ای,فعالیت جویدن,گوسفند کرمانی

نویسندگان مقاله مهلا سعیدی گراغانی |
دانش آموخته بخش علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید باهنر کرمان، کرمان، ایران.

محمد مهدی شریفی حسینی |
استادیار بخش علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید باهنر کرمان، کرمان، ایران.

کاظم جعفری نعیمی |
دانشیار، بخش مکانیک بیوسیستم، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید باهنر کرمان، کرمان، ایران.

امید دیانی |
استاد بخش علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید باهنر کرمان، کرمان، ایران.


نشانی اینترنتی https://asj.areeo.ac.ir/article_133052_bcd989363e5d9d8d7b4ffbaf2902e759.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات