این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم دامی، جلد ۳۷، شماره ۱۴۵، صفحات ۲۹-۴۶

عنوان فارسی تاثیر استفاده از سطوح مختلف گندم تقطیری در خوراک با یا بدون آنزیم بر عملکرد، قابلیت هضم و ریخت‌شناسی روده جوجه‌های گوشتی
چکیده فارسی مقاله این مطالعه با هدف بررسی استفاده از سطوح مختلف گندم تقطیری در خوراک با یا بدون آنزیم بر عملکرد، ریخت‌شناسی روده و قابلیت هضم ایلئومی جوجه‌های گوشتی انجام شد. بدین منظور از تعداد 300 قطعه جوجه گوشتی نر و ماده یک روزه سویه راس 308 با میانگین وزن یک روزگی 42 گرم استفاده شد. این طرح به صورت فاکتوریل 3×2 در قالب طرح کاملا تصادفی با 6 تیمار و 5 تکرار اجرا شد. جیره‌های آزمایشی شامل سه سطح گندم تقطیری (صفر، 10 و 20 درصد) با و بدون آنزیم (125 گرم درتن) بودند. نتایج نشان داد که استفاده از سطح 20 درصد گندم تقطیری مصرف خوراک دوره پایانی و میانگین کل دوره را نسبت به تیمار شاهد کاهش داد (05/0>P). استفاده از سطح 20 درصد گندم تقطیری افزایش وزن بدن را نسبت به تیمار 10 درصد گندم تقطیری کاهش داد (05/0>P). استفاده از 10 و 20 درصد گندم تقطیری در جیره جوجه‌های گوشتی باعث کاهش قابلیت هضم ماده خشک نسبت به تیمار بدون گندم تقطیری شد. همچنین سطح 20 درصد گندم تقطیری قابلیت هضم پروتئین نسبت به سطح 10 درصد کاهش داد. استفاده از آنزیم نیز قابلیت هضم پروتئین را به طور معنی‌داری افزایش داد (05/0>P). همچنین جوجه‌های گوشتی تغذیه شده با جیره حاوی 20 درصد گندم تقطیری ارتفاع پرز کمتر و عمق کریپت بیشتری نسبت به تیمار بدون گندم تقطیری داشتند اما در مقابل استفاده از آنزیم باعث ارتفاع پرز شد. در نهایت می‌توان نتیجه گرفت که استفاده از سطح 10 درصد گندم تقطیری تاثیر منفی بر عملکرد نداشت.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله آنزیم،پلی‌ساکاریدهای غیرنشاسته‌ای،جوجه‌گوشتی،گندم تقطیری،عملکرد،

عنوان انگلیسی Effects of using different levels of wheat distillers dried grains with solubles in feed with or without enzymes on performance, digestibility and intestinal morphology of broiler chickens
چکیده انگلیسی مقاله This study was conducted with the aim of investigating the use of different levels of wheat distillers dried grains with solubles (WDDGS) in feed with or without enzymes on performance, intestinal morphology and ileal digestibility of broiler chickens. For this purpose, 300 pieces of one-day-old male and female broilers of Ross 308 strain with an average one-day weight of 42 grams were used. This design was implemented as a factorial 3x2 in the form of a completely randomized design with 6 treatments and 5 replications. The experimental diets included three levels of WDDGS (0, 10 and 20%) with and without enzyme (125g per ton). The results showed that the use of 20% WDDGS reduced the feed consumption of the final period and the average of the entire period compared to the control treatment (P<0.05). The use of 10 and 20% WDDGS in the diet of broilers decreased the digestibility of dry matter compared to the treatment without WDDGS. Also, the 20% level of WDDGS reduced protein digestibility compared to the 10% level. The use of enzyme also increased protein digestibility significantly (P<0.05). Also, broiler chickens fed with a diet containing 20% WDDGS had lower hair height and greater crypt depth than the treatment without WDDGS, but the use of enzyme caused hair height. Finally, it can be concluded that the use of 10% level of WDDGS does not have a negative effect on performance.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله آنزیم,پلی‌ساکاریدهای غیرنشاسته‌ای,جوجه‌گوشتی,گندم تقطیری,عملکرد

نویسندگان مقاله بردیا گوران شورک چالی |
دانشجوی دکتری تخصصی تغذیه طیور، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، واحد قائمشهر، دانشگاه آزاد اسلامی، قائمشهر، ایران.

کاوه جعفری خورشیدی |
دانشیار گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، واحد قائمشهر، دانشگاه آزاد اسلامی، قائمشهر، ایران.

شهاب الدین قره ویسی |
دانشیار گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، واحد قائمشهر، دانشگاه آزاد اسلامی، قائمشهر، ایران.


نشانی اینترنتی https://asj.areeo.ac.ir/article_133053_ebed12246f650dd0afcff486feace2ea.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات